9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Oamenii impuși de Voiculescu în Parlament anunță înființarea Grupării parlamentare umaniste

Este vorba despre patru deputați și un senator, apropiați ai formațiunii PPU-SL, înființată de Voiculescu și din care face parte și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Aceștia sunt: Grațiela Gavrilescu, fost ministrul al mediului în guvernarea PSD, Steluța Cătăniciu, care a trecut prin cinci partide, Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurențiu Mihai.

“Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică și parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtășesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația,” a spus Gabriela Gabrilescu, potrivit unui comunicat.

În plan parlamentar, Gruparea umanistă social-liberală va susține proiectele depuse de umaniști în legislatura anterioară, cum ar fi Fondul de Solidaritate dedicat tinerilor familiști care vor să achiziționeze o locuință; susținerea fermierilor și procesatorilor români; stimularea angajării experților pensionari de către firmele private  – și va iniția, în noua sesiune parlamentară, un pachet legislativ dedicat dezvoltării clasei de mijloc, legi care sperăm să se bucure de o largă susținere în Parlament, potrivit aceluiași comunicat.

Ultima oră
Pe aceeași temă