19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăO parte din susținătorii lui Orban au trecut în barca lui Cîțu

O parte din susținătorii lui Orban au trecut în barca lui Cîțu

Cu toate acestea, cei doi lideri sunt acum la egalitate de șanse. Liberalii se îndreaptă cu pași repezi către Congresul din 25 septembrie.

Deși inițial erau în tabăra actualului președinte, mai mulți lideri de filiale, precum Mircea Fechet (Bacău), Costel Şoptică (Botosani), Liviu Voiculescu (Olt) și Lucian Heiuș (prim-vicepresedinte PNL Huneodara) au decis să meargă până la urmă pe mâna lui Cîțu, potrivit informațiilor News.ro.

De asemenea, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că va candida la șefia filialei București a partidului, la alegerile care vor avea loc în weekendul viitor, și îl va susține pe Cîțu. În luna mai, Ciucu spunea că îl susține pe Orban și că este „oarecum recunoscător” acestuia pentru cariera sa politică. Deși inițial actuala președintă a organizației, Violeta Alexandru, susținătoare a lui Orban voia să renunțe în favoarea lui Ciucu, aceasta va fi nevoită să intre în cursă împotriva primarului de la Sectorul 6. „Un an a fost mandatul meu de preşedinte ales al PNL Bucureşti. Acum mi-am depus candidatura pentru un mandat plin. (…) Principalul meu proiect politic intern: curăţenie în filiale (ştiu bine ce am preluat) şi meritocraţie în promovare. Fără teamă sau constrângeri pentru cei care au încredere în ei. Principalul meu proiect extern: legea Capitalei. Primăria Capitalei – sectoarele, vor urma decizii. Indiferent în ce sector locuieşti ca bucureştean, ai dreptul sa beneficiezi de servicii de aceeaşi calitate. Un singur oraş”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Alți lideri liberali cu greutate, precum Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, și Dan Motreanu, care au fost reconfirmați ca șefi de filialei în Bihor, respectiv Giurgiu, nu au anunțat încă pe cine vor susține. În aceeași situație se află și președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, și liderul de la Arad, Gheorghe Falcă. Surse din PNL citate de News.ro spun însă că aceștia și-ar putea anunța în curând susținerea pentru Cîțu. 

Boc: Alegerile nu sunt împotriva cuiva  

În cursul zilei de duminică, primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi-a reafirmat sprijinul pentru premierul Florin Cîţu la preşedinţia PNL, arătând că alegerile din partid „nu sunt împotriva cuiva”.

„Am regăsit în actualul premier Florin Cîţu premierul capabil să ducă Partidul Naţional Liberal şi România la nivelul următor. Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Preşedintele Orban are merite deosebite în ceea ce este PNL astăzi şi vă rog să-l aplaudăm. Este adevărat că, împreună cu ministrul Finanţelor, Cîţu, au stat o noapte şi au găsit soluţii pentru a putea promova acea hotărâre de guvern, într-o echipă în care ministrul Finanţelor a spus ‘am nevoie să caut soluţia’. Premierul a aşteptat. Da, vă mulţumesc amândurora, pentru că aşa este şi aţi făcut un lucru minunat pentru viitorul acestui oraş superb, european”, a afirmat Emil Boc la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj.

Emil Boc s-a adresat lui  Orban, căruia i-a spus că judeţul ar fi meritat un prefect liberal, funcţia fiind ocupată de un reprezentant UDMR.

În ciuda declarațiilor lui Boc, Orban a avut parte și de un moment neplăcut la Comitetul Județean de Coordonare al PNL Cluj. În timp ce Cîțu și-a chemat susținătorii pe scenă pentru o poză de grup, Orban a rămas singur pe primul rând de scaune al amfiteatrului unde a avut loc evenimentul.

Poza cu Orban stând singur a apărut ulterior pe rețelele sociale și la TV, iar liberalul Cristian Opriș l-a acuzat pe liderul PNL sector 4, Pavel Popescu, pentru regizarea acestui moment.

„Să îți fie rușine, Pavel Popescu! Câtă lipsă de caracter să ai ca să pregatesti minuțios așa ceva? Să inviți presedintele PNL la conferința de alegeri, să așezi în jurul lui doar oameni fideli ție (fie din interese financiare, fie „tranșați”) pe care să îi inviți pe scenă și să faci această fotografie? Ce ai vrut să arați cu asta? Grav este că acel „coleg” lipsit de caracter de pe scenă, care a făcut această poză a avut grijă ca ea să apară și la TV…” CRISTIAN OPRIȘ, PNL, SUSȚINĂTOR AL LUI ORBAN

 

Reconfirmări

În weekend-ul care a trecut, Ionel Bogdan a candidat pentru un nou mandat de președinte al PNL Maramureș, fără a avea alt competitor, fiind reconfirmat în funcție. Bogdan îl susține pe Cîțu. La Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela a obţinut, sâmbătă, cu o largă majoritate, un nou mandat în fruntea filialei judeţene, fiind susținător al lui Orban.  Și Lucian Bode a fost reales în funcţia de preşedinte al filialei judeţene Sălaj a PNL, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean de Coordonare. Actualul ministru de Interne a fost singurul candidat pentru funcţia pe care o ocupă din 2014 și îl susține pe Cîțu.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă