12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan, despre subvenția la termoficare - Administraţia Capitalei va avea "o...

Nicușor Dan, despre subvenția la termoficare – Administraţia Capitalei va avea “o mare dificultate în ianuarie 2022”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: “Primăria Municipiului București nu a cerut absolut niciun ban de la Guvern pentru subvenţia la gigacalorie anul acesta”.

Probleme mari cu banii pentru subvenţia la termoficare

Administraţia Capitalei va avea “o mare dificultate în ianuarie 2022” cu banii pentru subvenţia la termoficare. Nicușor Dan a trimis această notificare către fostul premier, cât și către actualul prim-ministru.

“Noi nici nu am cerut bani, am fost foarte oneşti. După cum ştiţi, au existat mai multe discuţii prin intermediul Asociaţiei Municipiilor şi, în mod foarte onest, primăriile care nu au de plată facturi în 2021, facturile noastre, cea din noiembrie se plăteşte în ianuarie, cea din decembrie o plătim în februarie, nu am cerut bani pentru anul ăsta. În schimb, am spus şi fostului prim-ministru şi actualului prim-ministru că vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”, a declarat Nicuşor Dan.

“Eu, după cum ştiţi, când am preluat acest mandat, am preluat o datorie de 3 miliarde de lei. Avem un buget de… o să vedem execuţia în funcţie de banii pe care o să-i primim în decembrie, o să fie nişte venituri totale de 4,4 – 4,5 miliarde lei. Din aceşti bani am plătit cam 1 miliard datoriile acumulate de fost administraţie. Am mai rămas cu datorii, dar pe care, spre deosebire de fosta administraţie, am reuşit să le eşalonăm, astfel încât să fim solvabili în piaţă. Faptul că, la un moment dat, avem 40 sau 60 de milioane de lei în cont nu înseamnă nimic, în condiţiile în care mai avem încă datorii. Totul este să ne uităm la cifrele macro şi să vedem că o subvenţie care, practic, ar trebui să se dubleze anihilează orice şansă de dezvoltare a oraşului ăsta”, a mai spus Nicuşor.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Nicușor Dan la ce folosește Primăria Capitalei banii din buget

“La sfârşitul anului 2021 noi nu o să mai avem niciun ban în cont. Asta înseamnă că vom plăti din ei subvenţia pentru termie, vom plăti din ei subvenţia pentru transportul public, vom plăti acele lucrări pe care avem să le plătim, o să plătim o parte din datoria la Otokar de 165 de milioane, care a rămas din fosta administraţie, o să plătim datorii făcute de companiile municipale. Deci, sigur că avem o cheltuire judicioasă a banului public şi nu dăm bani pe prostii, pe concerte, pe târguri şi alte lucruri”.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă