13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Vîlceanu a demisionat de la Ministerul Fondurilor Europene

Ministrul Vîlceanu a demisionat de la Ministerul Fondurilor Europene

Dan Vîlceanu a demisionat din funcția de ministru la Ministerul Fondurilor Europene. Dan Vîlceanu a anunțat, miercuri la amiază, că și-a înaintat deja demisia către premierul Nicolae Ciucă.

Pe lângă funcția de ministru, Dan Vîlceanu avusese și calitatea de secretar general al PNL. Din această funcție în partid, Vîlceanu a demisionat sâmbătă. Cu puțin timp înainte, tot sâmbătă, Florin Cîțu demisionase din funcția de președinte al PNL. Retragerea acestuia fusese cerută de mai mulți șefi de filiale județene. Demisia președintelui partidului a generat un val de schimbări în conducerea PNL.

Noul președinte al PNL va fi ales la Congresul Extraordinar care se va desfășura la 10 aprilie 2022. Singurul candidat la funcția supremă în partid este premierul Nicolae Ciucă. Cel puțin deocamdată, Florin Cîțu își păstrează funcția de președinte al Senatului.

Miercuri, în momentul în care și-a anunțat demisia din funcția de ministru, Dan Vîlceanu a precizat că a lăsat, nepus în practică, un proiect de restructurare pentru Ministerul Fondurilor Europene.

Ministerul Fondurilor Europene este atribuit PNL dar nu se știe cine va fi ministru

Încă nu se știe cine va prelua conducerea Ministerului, dar persoana numită va proveni cu siguranță din PNL.

Lideri din PSD și UDMR au lăsat să se înțeleagă că agreează înlocuirea lui Florin Cîțu cu Nicolae Ciucă, în funcția de președinte al PNL. Coaliția de guvernare ar urma să nu fie afectată de această schimbare a președintelui PNL. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, miercuri, că s-a văzut, de multe ori în ultimii ani, că, pentru o bună funcționare a guvernării, premierul trebuie să fie și președinte al partidului aflat la guvernare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă