11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ministrul justiției anunță dezbatere pentru modificarea Codului Penal și a Strategiei Anticorupție

„Paşi concreţi pentru a repara legile, pentru combaterea corupţiei şi pentru un sistem de justiţie eficient. Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, existând un acord în coaliţie pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observaţii şi propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiţiei le va analiza şi le va prelua pe cele care aduc soluţii îmbunătăţite. Lansăm, de asemenea, în dezbatere publică Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021 – 2025″, a scris ministrul Stelian Ion, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El susține că a prezentat coaliţiei de guvernământ proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate.

„Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat. Voi discuta şi cu reprezentanţii administraţiei locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării”, afirmă ministrul Justiţiei.

Ultima oră
Pe aceeași temă