0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăMinistrul Energiei: USR caută un director general pentru o fabrică din industria...

Ministrul Energiei: USR caută un director general pentru o fabrică din industria de apărare la “coadă la șomaj”

Anunțul pentru angajarea unui nou director general al unei fabrici din industria națională de apărare a fost publicat doar la poarta instituției și la AJOFM, după ce USR și-a promovat un consilier local în CA, susține ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu.

“Ipocrizie cu nume și prenume!!! Un consilier local USR din localitatea Cugir, județul Alba, este desemnat de către un ministru USR în Consiliul de Administrație al unei societăți din industria națională de apărare din localitatea Moreni, județul Dâmbovița. Dar nu este o numire politică, pentru că „ei” nu fac numiri politice și nici ipocriți nu sunt. Consiliul de Administrație al Uzinei Automecanica Moreni astfel numit decide să deruleze o “procedură de selecție” pentru un nou director general al acestei fabrici din industria națională de apărare. Și unde și cum se gândește să caute pe cineva pentru această poziție, potrivit celor spuse chiar de un fost membru al Consiliului? Prin anunț la poarta fabricii și la forțele de muncă, de parcă directorii generali buni se găsesc la coadă la șomaj…”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul interimar al Energiei atrage atenția că a fost încălcată legislația în vigoare.

“Nici Legea Guvernanței Corporative nu i-a oprit, pentru că legea spune că întâi este selectat Consiliul de Administrație și abia apoi Directorul General. Dar nu asta este problema lor cea mai mare, ci ipocrizia și faptul că vor să ne vândă o farsă pe post de adevăr. Să spunem lucrurilor pe nume: Consiliul de Administrație care “nu a fost numit politic” în luna mai, dar care conține membri de partid, a vrut să schimbe Directorul General de la Moreni. Și ca să mascheze această intenție au creat impresia unei „proceduri de selecție”. Așa cum a vrut să dea impresia și Ministerul Economiei că a realizat o „selecție autentică” pentru toate societățile”, a mai scris demnitarul.

Virgil Popescu mai spune că toate numirile din companiile subordonate Ministerului Economiei au fost realizate de un secretar de stat.

“În fapt, numirile de administratori în toate companiile din Ministerul Economiei s-au făcut de către Secretarul de Stat Simona Fătu – delegată de fostul meu coleg să se ocupe de societățile din portofoliu. Nici nu este clar dacă acesta știa ce numiri se fac sau nu. Iar CV-urile celor propuși pentru Consiliile de Administrație proveneau, adesea, fie din rândul asociațiilor profesionale din care făcea parte doamna Fătu, fie din rândul prietenilor de familie ai acesteia. De exemplu, dl Daniel Sava, și el membru în același Consiliu de Administrație al Automecanica Moreni, susține în diverse cercuri că este unul dintre prietenii doamnei Simona Fătu. Dar “la ei” nu se pune. Nu voi fi de acord niciodată ca un Consiliu de Administrație provizoriu să facă selecție pentru conducerea executivă. Aplicăm legea: întâi se selectează Consiliul de Administrație și apoi conducerea executivă!”, a mai scris ministrul interimar al Energiei pe platforma de socializare.

Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă