13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Ministrul Agriculturii a scăpat de moțiunea simplă

Moțiunea fusese depusă de 110 deputați.

Miercuri, din 283 de deputați prezenți, au votat „pentru” 115 și „împotriva” moțiunii au votat 166. Doi parlamentari nu au votat.

Adrian Ionuț Chesnoiu, de la PSD, a transmis, după ce moțiunea a fost respinsă, că este dezamăgit de faptul că AUR nu a fost alături de social-democrați la votul pe moțiunea împotriva ministrului Adrian Oros.

„Rușine! Din păcate, cei de la AUR ar fi trebuit să fie în sală să dăm jos cel prost ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani. (…) Plătiți despăgubirile, plătiți motorina! Fermierii au nevoie de sprijin, nu de povești și de voturi inutile”, a spus deputatul PSD.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros a fost depusă de PSD. Social-democrații au considerat că există un pericol real în ceea ce priveşte securitatea alimentară.

„Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc că România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Vedem că, în continuare, nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele româneşti şi autohtone, atât tradiţionale, cât şi cele produse cu materie primă chiar importată, nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ultima oră
Pe aceeași temă