22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Miniștrii Finanțelor și Agriculturii vor “încasa” două moțiuni

După reuniunea de marți a Comitetului Executiv Naţional al  PSD, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații pregătesc două moțiuni simple. Una dintre ele va fi la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, despre care se bănuia că va fi vizat de un asemenea demers parlamentar. Cealaltă moțiune se va îndrepta contra ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

„Vom depune două moţiuni simple. Una împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, la Camera Deputaţilor, şi una împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, la Senat”, a precizat Marcel Ciolacu.

Anunțul acestuia fusese anticipat, marți dimineață, printr-un mesaj postat pe Facebook de senatorul Mihai Fifor, fost ministru în ultimul guvern PSD.

 

Cum s-au făcut averi pe timpul stării de urgență

“Deficit bugetar în 5 luni, noiembrie 2019 – 31 martie 2020 = 38 miliarde lei. Cât deficitul pe 11 luni din 2019 și cu 40% mai mare decât deficitul pe tot anul 2018. Asta când încă nu începuse criza de sănătate! Unde sunt toți banii aceștia, domnilor Orban și Cîțu? Cam cât v-ați umflat buzunarele în toată perioada asta? Că despre cum s-au făcut averi în două luni de stare de urgență, vom vorbi după”, a avertizat fostul vicepremier Mihai Fifor.

Pentru a-și justifica atacul împotriva ministrului de Finanțe, Marcel Ciolacu a adus în discuție chiar cea mai recentă realizare a acestuia, platforma informatică IMM Invest, care a început să funcționeze marți, 28 aprilie.

„În ceea ce privește vestitul site al domnului Cîțu, acest a transformat ministerul într-o poștă. Siteul a fost copiat după IMM Invest al PSD din 2017, la fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD. Singura problemă e că l-a copiat prost. Băncile vor hotărâ cine va primi și cine nu credite. Fără un accept prealabil din parte băncii, degeaba accesezi situl domnului Cîțu. Același lucuru putea să îl facă și Poșta Română”, a susținut liderul PSD, Marcel Ciolacu.

“Deficit bugetar în 5 luni, noiembrie 2019 – 31 martie 2020 = 38 miliarde lei. Cât deficitul pe 11 luni din 2019 și cu 40% mai mare decât deficitul pe tot anul 2018. Asta când încă nu începuse criza”

Mihai Fifor,

Fost vicepremier PSD

IMPLICAȚIE Moțiuni decorative

Cele două moțiuni simple, la adresa miniștrilor Finanțelor și Agriculturii, nu vor avea niciun rezultat concret, ci doar vor înteți dezbaterea politică internă. Pe baza actualei configurații din Parlament, PSD nu are capacitatea de a doborî Guvernul Orban. Iar în actuala criză economică și socială produsă de pandemie, PSD nici nu-și dorește, cu adevărat, să preia guvernarea.

Singurul obiectiv cert al Opoziției rămâne asigurarea unor scor cât mai bun la alegerile locale și parlamentare, care ar urma să se țină în toamna anului 2020.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă