27.3 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMecanismul de monitorizare MCV nu se mai justifică, anunță premierul Ciucă

Mecanismul de monitorizare MCV nu se mai justifică, anunță premierul Ciucă

România trebuie să închidă cât mai repede „mecanismul de monitorizare MCV, care nu se mai justifică”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Executivului a făcut acest anunț duminică, 10 aprilie 2022, la Congresul Extraordinar al PNL. La Congres, premierul Ciucă este candidat unic la funcția de președinte al PNL. Funcția a devenit vacantă după ce, acum opt zile, Florin Cîțu și-a dat demisia din fruntea partidului.

Obiectivul de a obține încetarea MCV asupra României a fost enunțat, în ultimele săptămâni, și de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. România este sub această monitorizare alături de Bulgaria.

„Ministerul Justiției va coopera transparent și sincer cu Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor din cadrul MCV și a mecanismului Rule of Law astfel încât progresele concrete realizate în cadrul MCV să conducă în consecință la aplicarea unui singur mecanism de monitorizare, respectiv mecanismul Rule of Law, aplicabil tuturor Statelor Membre ale Uniunii Europene”, anunța, în ianuarie 2022, Ministerul Justiției.

Închiderea MCV este un obiectiv urmărit în egală măsură de PNL și de PSD.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Colegii femeii ucise de rechin în Egipt sunt în stare de șoc

Românca ucisă de rechin în stațiunea Hurghada de la Marea Roșie, într-o stațiune din Egipt, era originară din județul Suceava. Roxana Donisan, funcționară la Direcția...

Premierul Greciei va vorbi în Parlamentul European

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, va vorbi în fața deputaților din Parlamentul European, în cadrul unei serii de dezbateri pe tema „Aceasta este Europa”. Șeful Guvernului...

Vânzările de bere au scăzut anul acesta cu 10%

Piaţa berii din România a înregistrat o scădere cu 10% în primele patru luni din 2022, în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior,...
Ultima oră
Pe aceeași temă