10.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Marian Oprișan: „Victor Ponta a jucat un rol foarte important în construcția sistemului paralel”

Liderul organizației PSD, Marian Oprișan, este ferm convins că Victor Ponta a jucat un rol foarte important în construcția sistemului paralel și în construcția acelor legi care pe unii procurori i-a avantajat”.

„Victor Ponta a fost un procuror ratat. Dacă era un procuror serios ar fi fost procuror și astăzi. Nu uitați că el a fost președintele comisiei de redactare a celor două coduri, codul penal și de procedură penală. El este cel care, împreună cu Traian Băsescu și George Maior, au construit statul de tip ticălos în România”.

Potrivit acestuia, totul a început din anul 2009, „când lui Traian Băsescu i-a trecut glonţul pe la ureche, pentru că era gata-gata ca Mircea Geoană să-l învingă în alegerile prezidenţiale”.

„De fapt, românii nici nu ştiu dacă Traian Băsescu a câştigat alegerile în anul 2009, pentru că de câştigat în realitate le-a câştigat Mircea Geoană. Demersurile făcute de unii sau de alţii, aşa cum ştim, cu ambasadele străine, cu ce s-a întâmplat la Paris şi în toate celelalte locuri, l-au declarat până la urmă pe Traian Băsescu câştigătorul alegerilor. Din acel moment, Traian Băsescu s-a speriat. Şi atunci, ştiind foarte clar că PDL urma să devină falimentar, a căutat împreună cu George Maior să puna mâna pe principalul partid din Opoziţie, pe PSD. Şi atunci l-au sprijinit clar şi pe faţă pe Victor Ponta să ajungă preşedintele partidului. Traian Băsescu şi George Maior sunt cei care l-au făcut pe Victor Ponta preşedintele partidului”, a susţinut Oprişan, la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa BPN al PSD.

El a adăugat că „Traian Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune”.

„Şi George Maior s-a ocupat. George Maior l-a chemat pe Miron Mitrea, a vorbit şi cu alţii să-l sprijine pe Ponta. De fapt, planul era următorul – ca după plecarea lui Traian Băsescu de la Preşedinţie, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a comis, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta: Victor Ponta – preşedintele României, George Maior – prim-ministru şi Gabriel Oprea – şeful SRI. Eu n-am avut o relaţie foarte bună cu Victor Ponta în toată perioada în care a fost prim-ministru. (…)

Nu le-a ieşit planul şi poporul român este mult mai inteligent şi Victor Ponta n-a ajuns preşedintele României, Doamne fereşte, şi a ajuns preşedintele României altcineva care până în momentul de faţă a demonstrat că poate fi un bun mediator al societăţii româneşti – astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile când Victor Ponta era prim-ministru al Guvernului şi când el a jucat un rol foarte important in construcţia sistemului paralel şi a acelor legi care pe unii, nu pe majoritatea procurorilor, pe unii procurori i-a avantajat în aşa fel încât să comită abuzuri”, a spus Marian Oprişan.

El a amintit că Ponta a fost preşedintele comisiei de redactare a codurilor penal şi de procedură penală. „Deci, să nu ne mai povestească şi să nu ne mai eticheteze pe noi, membrii PSD, în niciun fel, pentru că el este cel care, de fapt, cu Traian Băsescu împreună şi cu George Maior au construit statul de tip ticălos în România, permiţând unora dintre procurorii din România şi unora dintre judecătorii din România – puţini slavă Domnului la număr – să facă abuzuri şi să regleze conturi politice în România”, a adăugat Oprişan, potrivit AGERPRES.

Ultima oră
Pe aceeași temă