31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMaria Grapini vorbește despre importanța scolii

Maria Grapini vorbește despre importanța scolii

„Ne aflăm într-o universitate şi nu pot să nu insist pe importanţa pe care o are educaţia într-o societate. Cred că rolul şcolii este vital pentru progresul economiei şi mă bucur că aici, la UAV, am găsit sprijin şi suport atât în organizarea acestei conferinţe cât şi, pe viitor, în proiectele în care sper că vom colabora”, a spus Maria Grapini.

Ea a vorbit şi despre paşii importanţi făcuţi de România de la aderarea la UE, criticând totodată faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene de către ţara noastră a fost „foarte mică”.

La rândul său, rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a apreciat prezenţa europarlamentarului şi a tuturor invitaţilor printre studenţii şi dascălii universităţii, exprimându-şi încrederea în viitoare colaborări „pe mai multe proiecte care pot schimba în bine societatea românească”.

Cu ocazia prezenţei sale la Arad, Maria Grapini şi-a lansat volumul „O voce proeuropeană”, ce conţine un raport de activitate al europarlamentarilor români în perioada 2015 – 2017.

În cadrul conferinţei desfăşurate la UAV Arad s-a discutat despre rolul economiei în societatea românească, despre importanţa accesării fondurilor europene şi rolul educaţiei în dezvoltarea economiei, cu participarea, printre alţii, a reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene, Universităţii de Vest Timişoara, administraţiei judeţene, diferitelor instituţii publice, la eveniment luând parte şi studenţi şi cadre didactice.

Cele mai citite

Coinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari

Coinzix, un crypto exchange românesc, fondat în 2021, anunță o investiție de 300.000 de dolari din partea Legion Ventures, cel mai mare fond de...

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice, pe parcursul a două zile, în județul Vâlcea. Sancțiunile s-au aplicat în zilele...

Ministerul Paraginării

La distanță de câțiva ani mai apare câte un tânăr român care realizează o mare performanță, doar prin propriile resurse, și ne amintim că...
Ultima oră
Pe aceeași temă