16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăMaria Grapini vorbește despre importanța scolii

Maria Grapini vorbește despre importanța scolii

“Ne aflăm într-o universitate şi nu pot să nu insist pe importanţa pe care o are educaţia într-o societate. Cred că rolul şcolii este vital pentru progresul economiei şi mă bucur că aici, la UAV, am găsit sprijin şi suport atât în organizarea acestei conferinţe cât şi, pe viitor, în proiectele în care sper că vom colabora”, a spus Maria Grapini.

Ea a vorbit şi despre paşii importanţi făcuţi de România de la aderarea la UE, criticând totodată faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene de către ţara noastră a fost “foarte mică”.

La rândul său, rectorul UAV Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a apreciat prezenţa europarlamentarului şi a tuturor invitaţilor printre studenţii şi dascălii universităţii, exprimându-şi încrederea în viitoare colaborări “pe mai multe proiecte care pot schimba în bine societatea românească”.

Cu ocazia prezenţei sale la Arad, Maria Grapini şi-a lansat volumul “O voce proeuropeană”, ce conţine un raport de activitate al europarlamentarilor români în perioada 2015 – 2017.

În cadrul conferinţei desfăşurate la UAV Arad s-a discutat despre rolul economiei în societatea românească, despre importanţa accesării fondurilor europene şi rolul educaţiei în dezvoltarea economiei, cu participarea, printre alţii, a reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene, Universităţii de Vest Timişoara, administraţiei judeţene, diferitelor instituţii publice, la eveniment luând parte şi studenţi şi cadre didactice.

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă