8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, despre scandalul facturilor. Cum se va rezolva?

Marcel Ciolacu, despre scandalul facturilor. Cum se va rezolva?

Marcel Ciolacu spune că este nevoie de intervenția statului, pe cel puțin o perioadă de 6 luni, în stabilirea prețurilor la gaze și energie electrică. 

Soluția văzută de PSD

„Ne-am extins ajutorul și pentru întreprinderile mici și mijlocii și la toată industria alimentară. Coaliția este cea care a propus și elaborat aceste noi măsuri, nu un partid anume. Referitor la criticile lui Florin Cîțu, nu cred că este cel mai în masură să răspundă la probleme precum inovarea și eficiența energetică.

Suntem într-o criză majoră care lovește în consumatori, dar și în industrie. În Marea Britanie s-a naționalizat, în Franța s-a intervenit pe lângă furnizorii de stat. Ne-a luat două luni să concepem aceste noi măsuri.

Prețul de la 1 aprilie trebuie reglementat. Pe o perioadă de 6 luni, legea ne lasă să revenim la prețurile de dinainte de liberalizare. Consumul mare este în perioada iernii. Trece iarna, în aceste 2 luni, iar prețul la gze începe să scadă.

Mizăm pe o uniformizare a prețurilor gaze, la nivel mondial. Liberalizarea pieței va rămâne în continuare, dar există legea care dă dreptul Guvernului să intervină.

Nu am vorbit de plafonare, ci de reglementare, care este altceva. Am avut specialiști în ședința de coaliție și ne-am familiarizat cu legislația.”, a spus șeful PSD la Parlament.

Cine sunt vinovați de facturile uriașe

Marcel Ciolacu arată cu degetul către furnizorii de gaze și electricitate, care au emis voit facturi uriașe pentru 2 milioane de clienți.

,,Avem o mare problemă cu cei care au emis eronat, voit sau nu , 2,2 milioane de facturi, mai mult, au făcut-o pe o perioadă de 2 luni. Acolo trebuie căutat vinovatul”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă