16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu anunță modificări fiscale până la 1 iulie

Marcel Ciolacu anunță modificări fiscale până la 1 iulie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că anul acesta nu mai crește nici o taxă, dar vorbește despre modificări fiscale de la 1 iulie. 

„Cred că vor fi anumite modificări fiscale până la 1 iulie, de exemplu impozitarea proprietăţilor în funcţie de valoare.

Nu cunosc valoarea, eu nu sunt ministru de finanţe şi nu sunt specialist în finanţe. Aceste valori se compară cu restul statelor în funcţie de venituri şi atunci vii cu o valoare.

Ducem discuţia destul de simplist, este o nouă abordare impozitarea progresivă, o abordare care a dus la dezvoltarea tuturor societăţilor civilizate”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democraţilor s-a referit şi la taxa pe solidaritate, menţionând că acest subiect este pe agenda de discuţii.

„Eu am zis că taxa de solidaritate există în Germania. Este pe agenda de discuţii şi vom alege varianta cea mai bună. Exact cum este în Germania. Trebuie făcută o raportare între taxe şi venituri, trebuie să compari”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă