13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1. Vergil Chiţac, depistat cu coronavirus UPDATES

Chiţac a participat la şedinţa BPN al PNL. „Mă voi izola la Vila Lac 1”, a spus Orban. Toşi membrii cabinetului său vor fi testaţi pentru Covid-19. Orban a anunţat că nu va merge la consultările de la Cotroceni. Conducerea ministerului ar urma să fie izolată integral la domiciliu.

UPDATE 12.50: Senatorul Vergil Chiţac a anunţat pe pagina sa de Facebook, după ce a fost confirmat cu coronavirus, că va urma procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi are încredere că totul se va rezolva cu bine.

UPDATE 12.48: Informaţii pe surse, citate de Digi24.ro, arată că un al doilea membru al Partidului Naţional Liberal ar fi infectat cu coronavirus. Este vorba despre un deputat PNL.

UPDATE 12.45: Premierul Ludovic Orban spune că este aproape funcţional mecanismul electronic care permite organizarea şedinţelor de guvern online, precizând că, după ce va fi izolat, are toate instrumentele pentru a transmite orice dispoziţie, pentru a lua orice măsură şi pentru a semna orice decizie.

UPDATE 12.40: Accesul jurnaliştilor în Palatul Victoria a fost restricţionat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului. Sursa citată menţionează că măsura este una de „protecţie”, iar presei îi vor fi furnizate informaţii prin intermediul platformelor de comunicare online.

UPDATE 12.23: Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cere Ministerului Sănătăţii ca toţi parlamentarii şi jurnaliştii din Cameră să fie testaţi.

UPDATE 12.03: Sunt vizaţi de izolare şi toţi jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă susţinută de Ludovic Orban. 150 de teste vor fi aduse la locul unde a avut loc conferinţa.

UPDATE 11.54: Preşedintele Klaus Iohannis a decis să ţină consultările prin teleconferinţă, pentru a evita contactul cu parlamentarii.

„Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

===

Se analizează posibilitatea folosirii semnăturii electronice. Consultările de astăzi sunt puse sub semnul întrebării. Este o situaţie fără precedent.

Toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a precizat că tuturor senatorilor din grupul PNL li se va transmite să se izoleze.

„Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. (…) Solicităm diagnosticarea rapidă”, a afirmat Orban.

Ultima oră
Pe aceeași temă