4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1. Vergil Chiţac, depistat cu...

Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1. Vergil Chiţac, depistat cu coronavirus UPDATES

Chiţac a participat la şedinţa BPN al PNL. “Mă voi izola la Vila Lac 1”, a spus Orban. Toşi membrii cabinetului său vor fi testaţi pentru Covid-19. Orban a anunţat că nu va merge la consultările de la Cotroceni. Conducerea ministerului ar urma să fie izolată integral la domiciliu.

UPDATE 12.50: Senatorul Vergil Chiţac a anunţat pe pagina sa de Facebook, după ce a fost confirmat cu coronavirus, că va urma procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi are încredere că totul se va rezolva cu bine.

UPDATE 12.48: Informaţii pe surse, citate de Digi24.ro, arată că un al doilea membru al Partidului Naţional Liberal ar fi infectat cu coronavirus. Este vorba despre un deputat PNL.

UPDATE 12.45: Premierul Ludovic Orban spune că este aproape funcţional mecanismul electronic care permite organizarea şedinţelor de guvern online, precizând că, după ce va fi izolat, are toate instrumentele pentru a transmite orice dispoziţie, pentru a lua orice măsură şi pentru a semna orice decizie.

UPDATE 12.40: Accesul jurnaliştilor în Palatul Victoria a fost restricţionat temporar pentru a preveni răspândirea coronavirusului, potrivit unei informări a Guvernului. Sursa citată menţionează că măsura este una de “protecţie”, iar presei îi vor fi furnizate informaţii prin intermediul platformelor de comunicare online.

UPDATE 12.23: Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cere Ministerului Sănătăţii ca toţi parlamentarii şi jurnaliştii din Cameră să fie testaţi.

UPDATE 12.03: Sunt vizaţi de izolare şi toţi jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă susţinută de Ludovic Orban. 150 de teste vor fi aduse la locul unde a avut loc conferinţa.

UPDATE 11.54: Preşedintele Klaus Iohannis a decis să ţină consultările prin teleconferinţă, pentru a evita contactul cu parlamentarii.

“Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

===

Se analizează posibilitatea folosirii semnăturii electronice. Consultările de astăzi sunt puse sub semnul întrebării. Este o situaţie fără precedent.

Toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a precizat că tuturor senatorilor din grupul PNL li se va transmite să se izoleze.

“Nu aşteptăm ancheta epidemiologică. (…) Solicităm diagnosticarea rapidă”, a afirmat Orban.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă