18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Ludovic Orban: Demisia pentru a nu primi pensie specială este „o minciună sfruntată”

Premierul a completat că este vorba despre „o minciună sfruntată”, „praf aruncat în ochii alegătorilor”, adăugând că soluția pentru desființarea pensiilor speciale este să se adopte un proiect de lege în acest sens.

„Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. (…) Este praf aruncat în ochii alegătorilor şi, din păcate, nu doar preşedintele PSD şi alţi lideri PSD cochetează cu astfel de poziţii demagogice în plină campanie electorală. Sunt şocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, faţă de oameni”, a declarat liderul liberalilor, luni seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

El a spus că nu ar fi crezut că PSD poate fi capabil „de o asemenea demagogie mincinoasă”.

„În primul rând, domnul Ciolacu şi cu ceilalţi pesedişti care au anunţat că îşi vor da demisia ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 – 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. (…) PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor a fost modificată şi s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL”, a susţinut Ludovic Orban. 

Parlamentarii USR au anunțat și ei că vor demisiona. Măsura se va aplica însă în cazul lor pentru că se află la primul mandat. 

Ultima oră
Pe aceeași temă