14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Liviu Pop: Avem nevoie urgentă de moțiune pe Muncă și Finanțe

Fostul ministru al Educației acuză situația incertă de la Învățământ, dar susține că, în cazul altor ministere, avem probleme mult mai mari.

Liviu Pop susține că este nevoie de moțiuni simple, urgent, pe Muncă și Finanțe, în cazul în care Guvernul Ludovic Orban nu va fi destuiut, în urma votului din Parlament.

“Eu sper ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul Ludovic Orban să intre în istoria postdecembristă a României. Este o guvernare de tristă amintire. Cu venirea unui nou ministru la Educație, va trebui să avem un nou proiect al Legii Educației, deoarece examenele sunt organizate, în acest moment, după vechea lege, cu toate că aceasta este de nouă ani. Este dovada că legea este slabă. Guvernul PDL, de atunci și-a asumat răspunderea pe lege (n.r. Legea Educației Naționale 1/2011). Dacă moțiunea nu va trece însă, trebuie să avem moțiune simplă pe Muncă și pe Finanțe. Aici, avem doi miniștri care nu au trecut de comisiile parlamentare”, a declarat, pentru “România liberă”, senatorul Liviu Marian Pop.

Acesta spune că se așteaptă ca, în noul proiect de lege a Educației, să fie incluse mai multe puncte din proiectul “România Educată”, susținut de președintele Klaus Iohannis.

“Am asistat la închiderea proiectului România Educată, la Administrația Prezidențială. Probabil că un viitor proiect al Legii Educației va cuprinde și puncte din acesta. Consider că este nevoie de un proiect discutat cu toate forțele politice, pentru Educație. Asta ar trebui să avem, când va fi instalat noul ministru”, ne-a mai declarat Liviu Pop.

Actuala Lege a Educației Naționale a fost asumată de Guvernul Emil Boc, în anul 2011, în mandatul de ministru al lui Daniel Funeriu.

De atunci, legea a mai fost modificată, de parlamentari și prin ordonanțe de urgență, și în penultimul mandat de ministru al Educației deținut de Ecaterina Andronescu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă