31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăLiviu Dragnea, atacuri la adresa SRI și a lui Klaus Iohannis

Liviu Dragnea, atacuri la adresa SRI și a lui Klaus Iohannis

El a făcut aceste afirmații referindu-se la protocoalele dintre Serivciului Român de Informații și parchete, lansând o serie de atacuri și la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Am văzut pe un panou <<Vrem justiție, nu corupție!>> Da. Și eu vreau. Și noi vrem. Nu mai vrem să funcționeze în continuare aceste sistem care a corupt justiția și care încearcă să o corupă în continuare. În condițiile în care un serviciu secret, și anume SRI, are protocoale secrete cu Înalta Curte de Casație și Justiție, cu Direcția Națională Anticorupție, cu Parchetul General, în condițiile în care ofițeri de la SRI stăteau pe culoarele acestor instituții, se mai putea avea încredere în actul de justiție în România? Adică 60% și ceva dintre români sunt nebuni când spun în toate sondajele, cele rele, că după ce au observat toate informațiile care au ieșit la iveală, abuzuri nemaiîntâlnite, dosare măsluite, dosare făcute prin fraudă, prin presiune și prin șantaj, protocoale secrete, spun că da, și lor se poate întâmpla să fie luați și condamnați fără să fie vinovați. În situația asta au adus România din punct de vedere al percepției românului față de actul de justiție. Cine? Cei care sunt de dimineața până seara în gură cu <<statul de drept>>”, a declarat Liviu Dragnea, la Conferința Extraordinară de alegeri a organizației județene Ialomița a PSD, potrivit Mediafax.

Președintele PSD i-a acuzat și pe unii membri de partid că erau în complicitate cu serviciile secrete.

„Erau liste care se făceau inclusiv cu complicitatea unora de la noi la partid. Liste cu colegi care să fie executați. Liste făcute de capii SRI-ului. (…) Toți cei care au corupt justiția trebuie să plătească, indiferent cum îi cheamă. Și indiferent cine îi susține, de aici sau de afară”, a completat Dragnea.

Dragnea a lansat un nou atac și la adresa președintelui Klaus Iohannis

„Acest domn, că așa pare – domn, (vorbea – n.r.) de albirea unor dosare. Păi chiar nu-i este rușine cu atâta minciună? Cine i-a albit lui cele peste 40 de dosare făcute în legătură cu casele furate de la stat? Nu cumva prietenul lui, care lucrează în Parchetul General? Ei vorbesc despre aceste lucruri? Soția lui când a fost la Parchet? A fost sau n-a fost? Nu cumva a fost noaptea ca hoții? De ce trebuie să fie o justiție selectivă? S-au învățat toți acești oameni în ultima perioadă că noi muncim și încasăm și au fost așa liberi, au zburdat liberi pe câmpii. Dragii mei, de abia ne-am apucat să vorbim”, a adăugat Dragnea.

Referitor la bugetul de stat, pe care Klaus Iohannis l-a trimis Parlamentului spre reexaminare, Dragnea a susținut că șefulu statului arată ”că nu-i pasă absolut deloc de binele românilor”.

”Klaus Iohannis arată încă o dată că nu-i pasă absolut deloc de binele românilor. (…) Nu-i pasă că prin faptul că întârzie aprobarea bugetului, publicarea și promulgarea bugetului se întârzie investiții pe care le așteaptă fiecare comunitate din România, și investiții mici și investiții mari”, a declarat Liviu Dragnea.

Cele mai citite

Cupa Mondială din Qatar va începe mai devreme decât s-a anunțat inițial

Cupa Mondială din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât fusese programată inițial. Astfel, gazdele vor disputa meciul de deschidere, în compania...

Vlad Voiculescu dezvăluie ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Fostul ministru Vlad Voiculescu (USR) dezvăluie ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în cadrul guvernării PNL - PSD - UDMR. "Domnul Rafila are cele...

Adrian Severin, fost ministru de Externe, a participat la conferința privind securitatea internațională organizată de Rusia

Adrian Severin, fost ministru de Externe al României, anunță că a participat la o conferință privind securitatea internațională al cărei principal organizator a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă