26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi încurajează pe cetățenii Republicii Moldova să meargă la vot

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, îi încurajează pe cetățenii Republicii Moldova să meargă la vot, la alegerile parlamentare anticipate.

„Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova, în noiembrie aţi făcut un pas către un viitor prosper prin votul decisiv de la alegerile prezidenţiale. Pe 11 iulie sunt convins că această decizie a majorităţii va fi întărită de o victorie hotărâtoare a Partidului Acţiune şi Solidaritate. Sunt alături de PAS pentru că este o garanţie că viziunea preşedintelui Maia Sandu va fi implementată. Fiecare vot al vostru garantează o guvernare stabilă, cinstită, proeuropeană, garantează progresul Republicii Moldova. Victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate înseamnă de fapt, fără doar şi poate, victoria Republicii Moldova. Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova, hotărâţi pe 11 iulie viitorul ţării dumneavoastră pentru că Moldova merită mai mult”, a explicat Ludovic într-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook.

În acest context, Ludovic Orban îşi declară sprijinul pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), cel care o susține și pe Maia Sandu, șefa de stat a Republicii Moldova.

Ziua voturilor pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este duminică, 11 iulie 2021. Marea confruntare se poartă între Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), care o susține pe Maia Sandu (ea fiind socotită cel mai pro – occidental șef de stat pe care l-a avut vreodată Republica Moldova) și “blocul electoral” al Comuniştilor şi Socialiştilor, unde se află politicienii pro – ruși, avându-i drept lideri pe foștii preşedinţi Igor Dodon şi Vladimir Voronin.

Rezultatul alegerilor din 11 iulie 2021 este cel care-i poate permite președintelui Maia Sandu să dispună formarea unui guvern reformator, cu care să poată colabora. Iar unul dintre avantajele demarării acestor reforme ar fi, probabil, acordarea, din partea Comisiei Europene, a 600 de milioane de euro, sub forma unui plan de redresare pentru Republica Moldova.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă