5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Liberalii îl propun prim-ministru pe Florin Cîțu

Anunțul a fost făcut în urma ședinței liberalilor de președintele partidului, Ludovic Orban, și candidatul Florin Cîțu. Orban a spus că BPN al PNL l-a votat pe ministrul finanțelor cu o singură abținere.

Orban a mai spus că există șanse pentru formarea unei majorități cu USR PLUS și UDMR, precum și cu sprijinul minorităților naționale. Liberalii vor forma o echipă de negociere, condusă de Orban și Cîțu, care va discuta programul și formula de guvernare, dar și formulele din Parlament.

Orban a dezvăluit și cum a fost ales numele lui Cîțu. Președintele PNL și șeful statului Klaus Iohannis ar fi scris separat pe hârtie numele celui pe care îl propun drept candidat și au ajuns la concluzia că au scris același nume. Orban a mai spus că demisia sa din fruntea partidului despre care s-a discutat la o televiziune este „o știre inventată, literalmente”.

Florin Cîțu le-a mulțumit colegilor pentru încredere și a spus că nominalizarea este o onoare. „Prioritarea să formăm o majoritate și să formăm un guvern”, a spus Cîțu. 

Cîțu a mai fost propus prim-ministru la începutul anului, însă a renunțat înainte de votul Parlamentului. 

Ultima oră
Pe aceeași temă