9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

La 10 mai este Ziua Coroanei. În acest an, Palatul Elisabeta rămâne închis

Custodele Coroanei, principesa Margareta, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii naţionale de 10 mai, anunțând că Familia Regală este cu gândul alături de toţi cei care sărbătoresc Coroana Română dar că, în acest an, vizitatorii nu mai pot intra în Palatul Elisabeta.

„Astăzi este sărbătoarea naţională de 10 Mai. În fiecare an, Palatul Elisabeta deschide larg porţile pentru mii de români din ţară, din Republica Moldova şi din toate colţurile lumii. Din păcate, în acest an nu putem face la fel. Suntem în gând alături de toţi cei care sărbătoresc astăzi Coroana Română, istoria noastră modernă şi aspiraţiile noastre de libertate, progres şi democraţie. De-a lungul unui secol şi jumătate, toate generaţiile familiei noastre au luat parte la această mare sărbătoare românească a primăverii şi a identităţii naţionale”, a anunțat, în mesajul ei, principesa Margareta, fiica ultimului suveran al României, Regele Mihai.

Ziua de 10 mai a fost declarată sărbătoare națională prin Legea 103 / 2015, ca o rememorare a faptului că, la 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881 a fost proclamat Rege al României.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă