16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Klaus Iohannis s-a testat anti Covid. Rezultatul este negativ

Klaus Iohannis a fost testat anti Covid, iar rezultatul este unul negativ, a anunțat administrația prezidențială. Președintele României a fost contact direct al unei persoane infectate. Este vorba despre șeful de stat din Republica Letonia, cu care a intrat în contact în timpul vizitei de la Malmo, din Suedia.

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată. Asta, după ce președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV2, scrie Agerpres. Șeful statului român a avut contact cu acesta, la Malmo, în Suedia, motiv pentru care a făcut și el un test COVID. Rezultatul este negativ. 

Klaus Iohannis, testat anti Covid

Administrația Prezidențială a transmis următoarele: 

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, Administrația Prezidențială pentru Agerpres

Președintele leton, infectat cu SARS-CoV-2

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, după ce a revenit din vizita de lucru efectuată în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita, scrie Digi24.

Sursa foto: presidency.ro

Ultima oră
Pe aceeași temă