-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăKlaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni de 1 Decembrie

Klaus Iohannis, mesaj de la Cotroceni de 1 Decembrie

Președintele Klaus Iohannis a decorat, cu ocazia Zilei Naționale a României, angajații din sistemul sanitar, ce au luptat cu pandemia de COVID-19, dar și personalul din sistemul de învățământ.

Șeful statului le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie și a amintit de provocările prin care țara și cetățenii ei au trecut în ultimul an, din pricina pandemiei.

„Ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanța identității noastre naționale, la valorile și aspirațiile pe care le împărtășim. 1 Decembrie este și prilejul de a mulțumi unor personalități remarcabile, care prin activitatea lor de zi cu zi fac România mai bună. Ziua Națională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generații care s-a dedicat trup și suflet împlinirii unui ideal măreț și reprezintă simbolul unității, al sacrificiului și al speranței poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată și se cuvine ca acum să arătăm recunoștința noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea și de viața noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistență și de adaptabilitate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj pentru medicii din România

Klaus Iohannis a ținut să le mulțumească medicilor care au luptat zilnic cu pandemia de COVID-19.

Doar vocația și înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala și nu ați ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.Echipele de îngrijire critică din care faceți parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință. Este un efort susținut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoși și devotați pot să-l facă și, de aceea, vă sunt profund recunoscători”, a mai spus Iohannis.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Greva STB, ziua 5. Liderul sindical a demisionat din PSD și CGMB

Greva angajaților STB continuă și astăzi, fiind cea de-a cincea zi de protest. Liderul sindicatului reprezentativ din Societatea de Transport București (STB), Vasile Petrariu, a...

Prognoza meteo, 24 ianuarie. Se anunță frig și minime de -18 grade

ANM a emis prognoza meteo, 24 ianuarie, iar veștile nu sunt dintre cele mai bune. Vom avea parte de o zi mohorâtă de iarnă,...

Sorana Cîrstea, eliminată în optimile Australian Open

Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, de poloneza Iga Swiatek, locul 9 WTA şi cap...
Ultima oră
Pe aceeași temă