15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăȘedință CSAT. S-a decis poziția României în conflictul Rusia-Ucraina

Ședință CSAT. S-a decis poziția României în conflictul Rusia-Ucraina

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost convocat astăzi de către președintele țării Klaus Iohannis. Ședința CSAT a avut loc în contextul conflictului de la granița Ucrainei.

Pe ordinea de zi a ședinței CSAT s-au discutat subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.  

Totodată, s-a discutat și despre măsurile privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei.

Ședința CSAT, convocată încă de săptămâna trecută

Ședința CSAT era așteptată încă de săptămâna trecută pentru a decide poziția pe care țara noastră o va avea în conflictul de la granița Ucrainei. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit încă de vinerea trecută cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO.

Ministrul Apărării, declarații înainte de ședința CSAT

Chia înainte de ședința CSAT,  ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că „nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina”. De a semenea, el a afirmat că nu se pune problema ca România să trimită soldați sau echipamente în Ucraina. Totodată, a precizat că nu au existat discuții despre activarea rezerviștilor.

Totuși, Dîncu a confirmat că există dorința aliaților din NATO de a fortifica flancul estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente. Deocamdată nu au fost stabilite termene, a precizat însă ministrul Apărării.

„Nu este nevoie în acest moment să ne pregătim pentru război, dar atunci când ai un conflict la graniţă sau în apropierea ta trebuie să te pregăteşti întotdeauna pentru că sunt multe efecte adverse aici, care influenţează şi situaţia României”, a declarat Vasile Dîncu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă