27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Iohannis, despre accidentul din Ialomița: Lipsa de infrastructură ucide, așa cum și corupția ucide

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă condoleanţe familiilor victimelor accidentului rutier care a avut loc în judeţul Ialomiţa, precizând că l-a întristat foarte mult, şi a subliniat că lipsa de infrastructură ucide şi că „nepăsarea criminală a PSD costă vieţi de români”.

„Azi dimineaţă, la şase şi ceva, am primit un mesaj cutremurător – între Urziceni şi Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic, cu zece morţi şi aproape zece răniţi grav. M-a întristat foarte mult. Condoleanţe! Îmi pare foarte rău. Ce să înţelegem de aici? Să înţelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD costă vieţi de români”, a declarat Iohannis, la Iaşi.

El a subliniat că este nevoie de infrastructură în România „ca de aer”.

„Ideea cu autostrada nu este doar o ambiţie politică, nu este în niciun caz un moft. Acum, în secolul 21, secolul mobilităţii, avem nevoie de infrastructură ca de aer, fiindcă altfel pur şi simplu vom rămâne în urmă, cum în urmă, trebuie să recunoaştem, a rămas România fiindcă am avut, din nefericire, atâţia bani la conducere PSD-ul. PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României. Fără PSD, România ar fi fost mult mai departe. Fără PSD, Romania ar fi fost în rând, cum se spune, cu celelalte naţiuni europene. Acest decalaj trebuie depăşit, acest decalaj trebuie depăşit cu un guvern responsabil, cu un guvern liberal”, a mai spus Iohannis, prezent la Adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Nord-Est.

Şeful statului a dat asigurări că Autostrada Unirii „se va face”.

„Printre printre cei care au aşteptat la intrare au fost şi oameni curajoşi care luptă, ca şi mine, ca şi dumneavoastră, pentru Autostrada Unirii. (…) Această autostradă se va face. Avem nevoie de infrastructură, rutieră, digitală”, a precizat Klaus Iohannis.

Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Ultima oră
Pe aceeași temă