11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis către liberali: Trebuie să fiți pregătiți să intrați la guvernare

Klaus Iohannis către liberali: Trebuie să fiți pregătiți să intrați la guvernare

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent sâmbătă la “Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud – Est”, care a avut loc la Casa de Cultură din Constanţa. El le-a transmis liberalilor să nu piardă încrederea câştigată la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai.  

“Aveţi o echipă cu oameni competenţi şi pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor pentru cetăţeni, mult mai bine, mult mai mult timp”,a declarat Klaus Iohannis. Cu câteva ore înainte, la Șscoala de Vară a TNL, întrebat dacă Ludovic Orban ar putea fi o variantă de premier, Iohannis a răspuns: ”Oricând, Ludovic, oricând”.

PSD a produs ”cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani”, a  acuzat președintele Klaus Iohannis. El a mai spus că social-democraţii nu au avut timp să guverneze şi pentru oameni şi au dat legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică. Şeful statului a reaminti că în ultimii ani şi-a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru ţară. 

 

Guvernarea, în viziunea lui Ludovic Orban

“Trebuie să ne pregătim pentru guvernare şi suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie în schimb să facem lucrul ăsta cu trudă, cu modestie, cu smerenie faţă de concetăţenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă  astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a fost mesajul președintelului PNL Ludovic Orban. El le-a spus celor prezenţi că PNL nu trebuie să cadă în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă, fără niciun fel de fundamentare.

 „Vă cer să puneți pe primul plan această bătălie pentru România. Vă cer, printre vecini, rude, cunoscuți, să transmiteți aceșt mesaj: România nu e condamnată să fie la periferia Europei, România are șansa unui destin măreț cu o singură condiție să se ducă la vot și să voteze cu Iohannis președinte”, a solicitat Ludovic Orban.

 

Unde are PSD majoritate

La Constanța, oamenii s-au strâns în număr mare chiar în fața sălii în care urma  să aibă loc reuniunea PNL. Constănțenii s-au înghesuit să facă poze, să dea mâna, să-i vorbească președintelui. La un moment dat, un simpatizant i-a strigat ”Iohannis, la Cotroceni! PSD, la pușcărie!”. ”Ușor, ușor au majoritate acolo, da!”, a răspuns Iohannis.  La intrarea în sală a președintelui Klaus Iohannis, oamenii au început să fluture steaguri ale României, ale UE dar și bannere pe care scria ”o Românie normală”. Președintele Iohannis a trecut printre oameni, fâcând o a doua baie de mulțime.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă