15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIulian Iancu, promotor al unei legi offshore favorabile României, operat de urgență

Iulian Iancu, promotor al unei legi offshore favorabile României, operat de urgență

Potrivit unor surse apropiate parlamentarului. Acum se află în stare stabilă. Iulian Iancu ar fi urmat ca în cursul zilei de vineri să participe la o ședință a Coaliției pe tema legii offshore. Reamintim că Legea a fost retrimisă în comisii de plenul Camerei Deputaților, din cauză că forma promovată chiar de Iulian Iancu nu a fost agreată nici de ALDE, nici de UDMR.

Liderii Coaliției se întâlnesc din nou vineri pentru a discuta despre legea offshore, dar și despre ordonanța pe legile justiției. Liviu Dragnea vrea să ajungă la un acord cu Călin Popescu Tăriceanu după defecțiunea din Camera Deputaților, când legea offshore a fost retrimisă la comisii în urma nemulțumirilor ALDE, dar și ale UDMR.

“Acum, suntem chemați cu toții, acești parlamentari, să fim solidari în fața celui important proiect din ultimii 30 de ani pentru România. Ce s-a întâmplat în acest proiect? De ce este această stare de panică generalizată și de la versiune trecem la diversiune?

Simplu, stimați colegi! Nu am vorbit cu investitorii? Ce spunea colegii noștri astăzi dimineață? Vreți o lege offshore, vreți să apărați interesul investitorilor? Noi vrem? Este vorba despre România nu despre altceva? Ce s-a întâmplat?

Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână, la orice varianta de a aduce un dolar un plus față de redevență nu au fost de acord! Doar redevența, atât! Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevența care este înghețată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia noi nu ne-am putut prezenta? Rămânem captivi acelui acord la nivelul acelei redevențe sau trebuie să aducem un plus statul român?”

Dacă la 1 milion venit suplimentar până la preț de 85 de lei, 30% ia statul român, 70% lăsăm investitorului, dacă el crește prețul la 190 de lei, 70% ia statul român, 30% investitorul. Și atunci la 1 milion de lei, 70% înseamna 420, 30% înseamnă 210, de la simplu la dublu. Și atunci vrea statului român, noi care am spus 420 sau dumneavoastră care ați spus 210 sub motiv că ar pleca. De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat 84 de miliarde, când știi că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai și dreptul pe directive europene să exporți? De ce să pleci? Nu pleci!

Dar dacă prinzi un astfel de mediu mai poți să scoți 13 miliarde de dolari. Asta este miza- 13,5 miliarde de dolari! Asta vrem?”, spunea Iancu despre legea offshore.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă