13 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Iohannis: Vă invit să mergeți să vă vaccinați când vă vine rândul

Șeful statului a spus că România se află pe un „platou” în privinţa cazurilor de COVID-19 şi a subliniat că restricţiile trebuie respectate.

„Suntem, cum se spune, pe un platou, asta înseamnă că numărul de persoane care sunt găsite nou îmbolnăvite într-o zi este aproximativ egal cu numărul de persoane care se fac bine, care scapă de boală. În acelaşi timp, putem să observăm la secţiile de terapie intensivă numărul de internaţi este în uşoară scădere, însă suntem departe de a putea spune că s-a terminat pandemia. În consecinţă, respectaţi restricţiile, purtaţi mască, distanţare, respectaţi toate măsurile care sunt în vigoare. Guvernul a prelungit, chiar de astăzi este în vigoare o nouă stare de alertă pentru o lună de zile, nu au fost introduse restricţii noi, dar din cauza evoluţiei nici nu s-a putut renunţa la restricţiile în vigoare”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a reamintit că vaccinarea merge mai departe și că numărul dozelor va crește. „Numărul de doze de vaccin creşte de la o lună la alta, în acelaşi fel creşte şi numărul centrelor în care se face vaccinare. Avem o şansă să terminăm cu această pandemie dacă ne vaccinăm. Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi atunci când vă vine rândul, fiindcă doar aşa vom putea să terminăm această pandemie”, a declarat preşedintele.

În ceea ce privește redeschiderea şcolilor, Iohannis a precizat că situaţia este bună şi a punctat că este important ca restricţiile impuse să fie respectate în continuare.

„Ne-am uitat la şcolile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II şi pot să vă spun că situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic cu elevii prezenţi în şcoală, sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copiii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Summa summarum – peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic şcoala de luni, 8 februarie, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localităţile care sunt în scenarii galbene şi roşu sau unele chiar carantinate să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii trecând în scenariul verde”, a spus șeful statului.

El a subliniat necesitatea respectării restricţiilor impuse şi a făcut apel la responsabilitate. Președintele a avut joi o întrevedere cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
Pe aceeași temă