17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Iohannis şi Trump vor adopta o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor dintre România şi SUA

Cei doi preşedinţi au programate convorbiri tete-a-tete, urmate de discuţii cu participarea membrilor delegaţiilor oficiale.

Săptămâna trecută, șeful statului spunea că printre temele de discuţie cu omologul american se vor număra securitatea energetică şi programul Visa Waiver.

„Este o întâlnire pe care am dorit-o şi eu şi preşedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate şi reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO şi alocarea a 2% din PIB, relaţia economică aflată în creştere, relaţia pe energie. Vor fi şi discuţii în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan şi chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se mişte un pic lucrurile”, preciza şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.

Președintele Klaus Iohannis va reitera, în întâlnirea de marţi, şi invitaţia adresată președintelui SUA de a vizita România.

Vizita de două zile la Washington a preşedintelui Klaus Iohannis are loc la invitaţia omologului american. Vizita vine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, după cum anunţa Casa Albă, informează sursa citată. 

În iunie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit prima oară la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Ultima oră
Pe aceeași temă