14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis participă la Consiliul Naţional al PNL: Situaţia din România este proastă

Iohannis participă la Consiliul Naţional al PNL: Situaţia din România este proastă

 

Iohannis: Situaţia din România este proastă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL că situaţia generală din România este ‘proastă’, menţionând că nu-i face plăcere să facă această afirmaţie având în vedere funcţia pe care o deţine.

“Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva fiindcă sunt preşedintele României”, a spus Iohannis, exprimându-şi speranţa că, cu ajutorul PNL, se va ajunge la o Românie în care să fie bine.

Şeful statului le-a mulţumit liberalilor pentru modul în care l-au întâmpinat.

“Sunteţi cum îmi amintesc eu. (…) Îmi face o mare plăcere să vă revăd în această formaţiune”, a spus Iohannis. 

 

Dăncilă, prinsă cu mâța-n sac de Iohannis

Klaus Iohannis a declarat că am ajuns să avem ”un Guvern iraţional”, iar după discuţia pe care a avut-o ieri cu premierul i s-a părut că avem şi ”un guvern ireal”. ”Am ajuns să avem un guvern iraţional. Ieri am avut o discuţie care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs”, a spus preşedintele Iohannis.

El a şi relatat ceea ce l-a determinat să aibă această opinie, precizând că a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie prin care ”doamna prim-ministru instala un premier interimar”. ”Surpriză, am crezut că e atributul meu şi am contestat la CCR acest demers. După ce am înaintat la CCR, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce în paranteză publicase acel draft de rectificare bugetară care e o catastrofă. I-am atras atenţia că nu e bine ce a făcut şi că e motiv de conflict constituţional. Ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiut că se publicase. Mai ireal decât aşa nu cred că se poate”, a spus preşedintele.

 

Dragnea încearcă să scape de justiție

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi ‘acoliţii săi’ folosesc puterea ‘în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie’.

“Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal destul de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, puternic în creştere, o Românie care a fost extrem de bine situată în cadrul structurilor euroatlantice, o ţară în care începuse să fie, nu doar văzută ci şi respectată cu o abordare europeană, atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul? Cum a revenit pesimisul între oamenii de afaceri, investitori, parteneri internaţionali, între noi? Explicaţia este cât se poate de simplă: Cu un politician pe nume Dragnea, împreună cu câţiva acoliţi, au pus mâna pe puterea în PSD, Guvern şi Parlament şi, de atunci, încearcă să folosească această putere în interes propriu şi personal, pentru a scăpa de justiţie. Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim de imaginea în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu am avut în România. Aşa ceva nu este posibil într-o ţară europeană, democratică”, a spus Iohannis.

 

E nevoie ca Partidul Naţional Liberal să fie unit

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de ‘o alternativă raţională’ în locul actualei guvernării, context în care a punctat că PNL trebuie să fie un partid unit, puternic şi solid.

“Acest stil de conducere iraţional nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă raţională, trebuie să faceţi tot ce se poate pentru a reinstaura raţionalitatea şi normalitatea în România. Pentru asta, (…) e nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Şi puteţi! Fiţi hotărâţi! Construiţi-vă un program politic solid, puternic, serios. Fiţi uniţi şi puternici şi mergeţi (…) între oameni spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România, că ştiţi cum se face adevărata reformă administrativă, că pentru voi contează tinerii, că pentru voi contează românii din Diaspora, că pentru voi justiţia contează, oamenii trebuie să creadă că justiţia nu este doar eficientă, este dreaptă şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. (…) Nu aşteptaţi o campania electorală”, a spus Iohannis, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

 

Consiliul Național al PNL, la Palatul Parlamentului

La Consiliul Naţional al liberalilor se va discuta despre criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ şi va fi supus dezbaterii şi adoptării un document intitulat ‘Principiile bunei guvernări liberale’.

Norma de reprezentare la Consiliul Naţional va fi de 1.500 de delegaţi – 1.022 de delegaţi aleşi şi 478 de delegaţi de drept.

Înainte de Consiliul Naţional, conducerea PNL se va reuni într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional în care se va discuta despre reformularea criteriilor pentru selectarea candidaţilor la europarlamentare, care au fost stabilite de BPN luni.

“Aici sunt nişte discuţii. Vedem dacă în Biroul Politic Naţional se va lua decizia respectivă. (…) Eu întotdeauna am căutat să găsesc o soluţie care să fie împărtăşită de cât mai mulţi”, a declarat vineri preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament, întrebat dacă în şedinţa BPN de sâmbătă se va discuta despre reformularea criteriilor pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare.

Potrivit acestuia, în BPN se va discuta şi despre modificările la Statutul PNL.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă