11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis, întâlnire cu ambasadorii mai multor state

Iohannis, întâlnire cu ambasadorii mai multor state

La întrevederea cu ambasadorul bulgar, Radko Todorov Vlaykov, preşedintele Iohannis a exprimat aprecierea pentru dialogul bilateral intens din ultima perioadă, marcat de vizitele la Bucureşti ale preşedintelui şi prim-ministrului Bulgariei, „care au impulsionat substanţial cooperarea bilaterală”, potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a subliniat interesul comun de a dezvolta, în continuare, parteneriatul aprofundat dintre cele două ţări, în plan politic, economic şi de securitate. De asemenea, preşedintele Iohannis a reiterat obiectivele comune legate de avansarea rapidă a proiectelor vizând infrastructura de transport, asigurarea navigabilităţii pe Dunăre şi interconectările în domeniul energetic, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a celor două ţări vecine, creând şi oportunităţi pentru comunităţile aflate pe cele două maluri ale fluviului.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-soo, preşedintele Iohannis a evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare existente între cele două ţări. Şeful statului a subliniat şi interesul pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi extinderea cooperării economice, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, în multiple domenii, în baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state, mai indică sursa citată.

„Discuţia cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Déborah Leticia Ojeda Valedón, a oferit oportunitatea evaluării stadiului şi perspectivelor dialogului politic şi cooperării dintre România şi Republica Cuba. Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic bilateral, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii precum educaţia şi sănătatea”, conform sursei menţionate.

Cu prilejul primirii ambasadorului Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, şeful statului a evidenţiat posibilităţile de dezvoltare a dialogului politico-diplomatic şi de relansare a cooperării bilaterale, odată ce situaţia de securitate din Libia o va permite.

La întrevederea cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodríguez Gońi, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat “relaţiile bilaterale de lungă tradiţie” şi a exprimat interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-uruguayene în plan economic şi sectorial. A fost evidenţiată şi buna cooperare în cadrul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), precum şi la nivel multilateral.Şeful statului a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens, conchide sursa amintită.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă