-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăIohannis insistă pentru alegeri la 6 decembrie, întrucât nici în primăvară nu...

Iohannis insistă pentru alegeri la 6 decembrie, întrucât nici în primăvară nu va fi mai bine

Președintele Klaus Iohannis a insistat, miercuri, pentru defășurarea de alegeri parlamentare la data de 6 decembrie 2020, întrucât dacă ele ar fi amânate, durata maximă de amânare este, potrivit Constituției, de numai trei luni, adică doar până în luna martie 2021.

Șeful statului a explicat că o asemenea amânare este inutilă, întrucât nici în martie 2021 „situația nu va fi mult mai bună” din punct de vedere sanitar.

„Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine”, a susținut șeful statului.

Declarația acestuia intervine după ce un deputat independent a formulat un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare iar PSD a anunțat că va susține dezbaterea acestui proiect în procedură de urgență.

În replică, președintele Iohannis a precizat că mandatul parlamentarilor este „fix patru ani” și a susținut că parlamentarii nu au dreptul să-și prelungească singuri mandatele.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bogdan Rodeanu crede că vor fi noi reveniri în funcții ale prefecților USR

Deputatul Bogdan Rodeanu anticipează noi reveniri în funcții ale prefecților sprijiniți de USR, partidul pe care îl reprezintă. După ce prefectul de Galați a...

Putin pune Europa în faţa unei realităţi dureroase – incapacitatea de autoapărare

Președintele rus, Vladimir Putin, a pus Europa în faţa unei realităţi dureroase, aceea a incapacităţii de autoapărare, în condiţiile în care nu se mai...

Viceguvernatorul BNR Leonardo Badea, analiză asupra Economiei în pandemie

La nivel global, evoluăm gradual în direcția conviețuirii cu acest virus care a determinat modificări importante în existența noastră, apreciază viceguvernantorul Băncii Naționale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă