14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Iohannis insistă pe desființarea Secției pentru magistrați, însă nu prin OUG

„Exclus prin OUG” deoarece românii s-au exprimat clar că nu mai vor ordonanțe de urgență pe justiție.

„Secția specială, dacă rămâne varianta în picioare să se desființeze și sper să rămână, atunci acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară. OUG este exclusă prin referendumul votat clar de români, au spus clar că nu își mai doresc ordonanțe de urgență în domeniul justiției”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Vezi si: Avalanșă de schimbări în Guvern: mutările de ultimă oră operate la Palatul Victoria .

 
 
Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat, miercuri, că se pregătește un proiect de lege privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, care va fi supus dezbaterii publice. Predoiu speră ca până în 1 februarie proiectul să fie gata.

Potrivit ministrului Justiției, efectele demersurilor trebuie analizate cu atenție, mai ales în privința dosarelor instrumentate de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a competențelor.

Atât Guvernul, cât și ministrul Justiției Cătălin Predoiu au fost criticați la finele anului trecut, de o parte din magistrați, pentru memorandumul depus de cel din urmă în ședința Executivului, care propunea desființarea acestei secții.

Ultima oră
Pe aceeași temă