27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Iohannis, înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări

„Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an şi jumătate de pandemie şi am repetat acest lucru de multe ori şi o să o repet şi acum. Ieşirea din pandemie şi prevenirea revenirii pandemiei, pentru că de asta vorbim acum, stă în vaccinare. La noi vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocraţie. Eu recomand în continuare fiecărui român să se vaccineze dacă nu doreşte să ajungă la spital. Atât de simplu este”, a declarat şeful statului, înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Sofia.
Şeful statului a fost întrebat dacă România ar trebui să ia măsuri restrictive în contextul răspândirii variantei Delta, aşa cum au început mai multe ţări europene.

Declarația complete a președintelui înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Sofia “Începem astăzi Summitul Inițiativei celor Trei Mări aici la Sofia, în Bulgaria. O întâlnire importantă.  Această Inițiativă a fost salutată de la început de România. Suntem parte din evoluția acestei Inițiative. În 2018, când am avut Summitul la București, am reuşit să aducem noi coordonate importante în această Inițiativă. Vom evalua astăzi progresul care s-a făcut și cred că este important de menționat că această Inițiativă este importantă pentru regiunea noastră, pentru dezvoltarea infrastructurii în special în regiunea noastră și pentru dezvoltarea unor oportunităţi de afaceri. Astăzi, în cadrul Summitului, voi sublinia în mod deosebit importanța proiectelor de infrastructură și aș menționa două dintre ele, care sunt proiecte mari, și am speranța că vom reuși să le mișcăm: este un proiect de cale ferată Rail2Sea, care va lega porturile Gdansk și Constanța, și este autostrada Via Carpathia, care de asemenea va lega Marea Neagră de Marea Baltică. Aceste două proiecte mi se par foarte relevante pentru zona noastră. Ieri, aseară, am avut o întâlnire cu o delegație americană din Congresul american care a participat la Forumul de Afaceri, o întâlnire foarte bună, și am avut ocazia să reluăm chestiuni legate și de colaborarea economică, de Parteneriatul Strategic, dar și chestiuni legate de securitatea noastră. O discuţie foarte bună cu cei doi senatori care conduc delegația americană”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă