12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Iohannis i-a anunțat pe ambasadorii UE că România va fi condusă de o coaliție de centru – dreapta

Președintele Klaus Iohannis i-a anunțat, marți, pe ambasadorii străini ai statelor membre UE că România va fi condusă de o coaliție de centru – dreapta.

Președintele României a făcut această precizare în cadrul unei întâlniri în format de videoconferință cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, anunță Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis a făcut referiri şi la situația internă, marcată de rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie. În acest context, Președintele României a precizat că se coagulează deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună în perioada următoare un guvern de coaliție. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că noul Guvern care urmează a fi constituit va avea ca principal obiectiv reconstrucția României și consolidarea statutului țării noastre de partener de încredere al Uniunii Europene, care își asumă un rol mai vizibil și mai activ în procesul decizional al Uniunii”, precizează comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă