11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis cere Guvernului să renunțe la Codul fiscal

Iohannis cere Guvernului să renunțe la Codul fiscal

Iohannis a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

”Cu toţii am aflat, probabil majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte OUG pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie pe care a făcut-o dna prim-ministru în discursul inaugural din Parlament. Spunea: Ţineţi minte, nu vom introduce noi impozite şi taxe. A trecut nici un an şi introduce noi impozite şi taxe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că ”această ordonanţă nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic şi nici instituţional, nu are o analiză la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă în haos economia”.

”Ne aşteptăm ca totul să se scumpească – ăsta e rezultatul acestei OUG”, a mai spus şeful statului, arătând că este vorba de o ”taxă din lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor”.

Preşedintele Iohannis a spus că face apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile. 

”Dacă PSD a anunţat acum câteva luni că nu va introduce noi impozite şi taxe şi acum la sfârşit an vine cu această ordonanţă (…) pentru a lua bani din economia privată, este clar că există o problemă cu bugetul. (…) Concluzia este: n-au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior tot felul de impozite şi taxe”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că această ordonanţă este ”un motiv serios de îngrijorare pentru toţi românii”, pentru că ”este o ordonanţă care va face viaţa românilor mai scumpă”.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%. Bursa a continuat să scadă, scăderea depăşind ulterior pragul de 10%.

Printre cele mai mari scăderi le înregistrau Oltchim, -14,89%, Banca Transilvania, -14,89%, BRD, -13,17%, Patria Bank, -13,10%, Alro, -10,03%, OMV Petrom, -9,22%.

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a mai anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţalor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

 

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă