10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis atrage atenția PSD-ului că nu e timpul măsurilor populiste - VIDEO

Iohannis atrage atenția PSD-ului că nu e timpul măsurilor populiste – VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la propunerile PSD privind plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare, că susține cota unică și pentru măsurile luate de guvern. Șeful statului a spus că nu este loc pentru populisme și ieșiri la televizor, ci doar pentru ”abordarea sobră” a guvernului, având în vedere că ”trăim vremuri grele”.

”Din partea mea, există susținere pentru cota unică, pentru guvernul care poate calcula până unde se poate întinde cu subvențiile şi cu sprijinul pentru cetăţenii vulnerabili când vine vorba de preţul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul ca să trăim extraordinar de grozav, de bine. Trăim vremuri grele și situația nu se va ameliora peste noapte. Guvernul are o abordare sobră, este una care va avea susținerea mea”, a declarat Iohannis, în marja summitului extraordinar al NATO de la Madrid.

Iohannis a mai spus că Rusia a pregătit criza energetică din timp, înainte de declanșarea războiului în Ucraina, și este evident că aceasta este una de durată.

”Așa cum arată lucruruile acum, prețurile (la energie n.red) vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta și ne vor afecta pe termen lung, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom ajunge ca prețul la energie să scadă, asta este o chestiune pe care o discută teoreticienii. În practică, din păcate, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a mai spus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă