15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis a adus-o înapoi la Cotroceni pe consiliera lui Băsescu

Iohannis a adus-o înapoi la Cotroceni pe consiliera lui Băsescu

Președintele Klaus Iohannis a adus-o înapoi la Cotroceni pe consiliera lui Băsescu, din perioada când acesta era șef al statului.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a semnat un “Decret pentru numirea în funcția de consilier prezidențial a doamnei Anișoara Ancu – începând cu data de 11 iunie 2022”. Pentru a fi încadrată la Administrația Prezidențială, Anișoara Ancu a fost eliberată, simultan, din funcția de membru în Consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Pe de altă parte, Mihaela Ciochină este eliberată din funcția de consilier prezidențial. Mihaela Ciochină a fost numită, acum câteva zile, judecător la CCR. Ea deținuse funcția de consilier prezidențial de la începutul anului 2015.

Tot din anul 2022 vor fi membri CCR Iulia Scântei și Bogdan Licu. În cazul lui Bogdan Licu, acesta a fost eliberat din funcția de prim-adjunct al procurorului general al României. Iulia Scântei, la rândul ei, a fost, până în anul 2022, senator PNL. Mandatul magistraților CCR are durata de nouă ani.

Consiliera lui Băsescu fusese membră în conducerea CNAS

Anișoara Ancu fusese numită în conducerea CNAS în anul 2021. Cu mulți ani înainte, ea fusese consilier al președintelui Traian Băsescu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă