13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Îndemn al ministrului muncii către angajați: Nu acceptați munca la gri sau la negru

„Eu sper ca în condiţiile în care statul pune la dispoziţie măsuri de sprijin să nu asistăm la o explozie a muncii la gri. Un angajat care acceptă să fie plătit la gri, pe fond, în momentul în care va avea dreptul de pensie sau când va solicita alte beneficii din partea statului va vedea că a fost, pe fond, văduvit. Îi îndemn să nu accepte munca la negru pentru că noi sprijinim angajatorii atât cât putem”, a declarat Turcan.

Ea a mai spus că fondul de șomaj este de aproximativ 2 miliarde de lei.

„În bugetul pe anul acesta avem pentru şomaj şi măsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte astfel încât măsurile active (…) să poată să fie susţinute în continuare. Pe lângă aceste măsuri experimentate anul trecut pe perioada crizei puternice, avem pregătite câteva alte măsuri active astfel încât să încercăm să menţinem şi să creşte rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a şomajului”, a spus Turcan, într-o emisiune la B1TV.

Ea a precizat că angajatorii pot să „stimuleze” angajaţii să se vaccineze, că statul nu poate obliga pe nimeni să primească vaccinul.

Ultima oră
Pe aceeași temă