18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Gorghiu, despre audierile din Parlament ale miniștrilor

„Ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru, dar şi ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu, vor veni fără ezitări la audieri, joi, în Parlament. Acest lucru arată interesul pe care Guvernul PNL îl are pentru lămurirea oricărei situaţii de interes public. Membrii PNL din Biroul Permanent al Senatului au votat pentru aceste audieri. PSD, din păcate, uită să precizeze un aspect esenţial de fiecare dată când abordează tema românilor care pleacă la muncă în străinatate: în calitate de cetăţeni europeni, ei au dreptul de a lucra în oricare stat membru UE, iar alegerea cu privire la acceptarea unui contract de muncă le revine doar lor”, a afirmat luni Gorghiu, pentru Agerpres.

Senatorul PNL a recomandat PSD „să nu transforme audierile celor doi miniştri într-un joc meschin în această perioadă grea, ci să-şi canalizeze resursele pentru a completa eforturile autorităţilor în bătălia cu criza sanitară şi economică”.

„De asemenea, recomand solicitantului audierii ca joi să încerce să afle informaţii de interes public pe tema muncitorilor români din străinătate şi nu să dea naştere unor polemici, aşa cum ne-a obişnuit PSD”, a adăugat Gorghiu.

Biroul permanent al Senatului a decis luni că miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, vor fi audiaţi joi în Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului, în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei.

Ultima oră
Pe aceeași temă