7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion și Diana Șoșoacă, un nou scandal în Parlamentul României

George Simion și Diana Șoșoacă, un nou scandal în Parlamentul României

Un nou scandal în Parlamentul României s-a iscat luni, 14 februarie, iar protagoniști au fost George Simion și Diana Șoșoacă. Unul în Camera Deputaților, altul în Senat. Liderul AUR s-a certat cu deputații, în timp ce senatoarea s-a luat la harță cu Alina Gorghiu care i-a cerut să părăsească sala: „Doamnă, aici nu e circ! Nu aveți mască! Vă invit afară!”. Apoi, a amenințat-o pe aceasta, voalat, că va suna la 112 și va chema poliția.

Parlamentul României a ajuns în ultima vreme scena unor scandaluri – am putea spune chiar fără precedent – iscate de către reprezentanții actuali și foști AUR. Vorbim despre George Simion, liderul formațiunii politice, și Diana Șoșoacă. Cei doi iar s-au dat în spectacol. 

Simion, care a recunoscut încă de la început că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaților,a continuat să facă live-uri nestingherit și a promis că va proceda în acest fel până când, spune el „Curtea Constituțională se va pronunța asupra modificărilor aduse Regulamentului”. Între timp, în Senat, Diana Șoșoacă a apărut din nou fără mască și a fost poftită afară din sală de către Alina Gorghiu, președinta de ședință.

Scandal în Parlamentul României. George Simion: „Domnul Fălcoi a spus că sunt drogat”

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că va continua să facă live-uri din sala de şedinţe până când Curtea Constituţională se va pronunţa asupra modificărilor aduse Regulamentului.

„Tocmai mi-aţi interzis să fac live-uri pe Facebook de aici, de la tribuna Parlamentului, şi vreau respectuos să vă spun că, până se va pronunţa Curtea Constituţională, voi continua să fac live-uri pe Facebook şi sper să nu mă sancţionaţi foarte grav. Mai cu milă, mai cu milă, pentru că ai noştri colegi de la PNL tocmai au propus sancţionarea mea. Hai să vedem ei cum vor fi sancţionaţi! Domnul Fălcoi a spus că sunt drogat sau par drogat”, a afirmat George Simion.

George Simion a vrut să demonstreze încă o dată că regulile nu i se aplică și le va încălca în mod constant și deliberat ori de câte ori va avea ocazia.

„Este Ziua îndrăgostiţilor, credeam că vom marca altfel această relaţie de iubire dintre noi, probabil că mai după-amiază ne vom comporta puţin mai romantici”, a replicat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu, preşedinte de şedinţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a precizat că nu sunt interzise live-urile din plen, dar acestea trebuie să se facă din zona grupurilor parlamentare, potrivit Digi24.

Nici în Senatul României nu a fost liniște. Apele s-au agitat tot în jurul Dianei Șoșoacă. Supărată că nu i s-a dat cuvântul, senatoarea s-a certat cu Alina Gorghiu, președinta de ședință.

În discuție a intervenit și Nicoleta Pauliuc, de la PNL, cea care a și chemat în trecut poliția, acuzând că Șoșoacă nu poartă mască. S-a întâmplat în 2021, în ziua de 22 noiembrie, când Diana Șoșoacă a și fost amendată. 

Scandal în Parlamentul României/George Simion îl agresează pe Virgil Popescu
George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu. Ministrul a declarat, ulterior, că i-a fost frică să nu fie lovit

Scandal în Parlamentul României între Simion și Virgil Popescu. A fost fără precedent!

La 7 februarie, în timp ce se dezbătea moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, George Simion a urcat la tribună, l-a luat de gât pe ministru, l-a îmbrâncit și l-a făcut hoț. Replica nu a întâziat să apară: „Ești un prost!” ce a urmat după…poate intra în istorie căci scandalul a fost fără precedent. Cum fără precedent în Parlamentul României a fost și agresarea unui ministru aflat în timpul unui discurs. Ședința s-a oprit, conducerea Camerei Deputaților s-a reunit de urgență și, la scurt timp s-au pus bazele unui nou regulament. Parlamentarii agresivi vor fi aspru sancționați, sunt interzisde filmările (acestea sunt permise doar din bancă), bannere-le sau pancartele.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă