27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăGeorge Simion, pedepsit la Iași. A fost stropit cu cerneală FOTO-VIDEO

George Simion, pedepsit la Iași. A fost stropit cu cerneală FOTO-VIDEO

George Simion a primit pedeapsă la Iași de Ziua Micii Uniri, după ce un protestatar i-a aruncat cu cerneală. În ciuda acestui gest, liderul AUR a promis că va continua acțiunile de protest și va merge și la Focșani.

Marșul unionist a fost pașnic, dar au existat și excepții. Un individ din mulțime l-a stropit pe față la un moment dat pe George Simion cu cerneală. Protestatarul a fost reținut rapid de jandarmi. Apoi, evenimentul a continuat fără probleme.

La eveniment au fost prezenți mai mulți artiști de muzică populară, pro-bono, potrivit lui George Simion.

Inquam Photos / Liviu Chirica

„Suntem aici pentru că este dreptul nostru, suntem aici pentru că suntem reprezentanți ai poporului român și pentru că poporul român își poate asuma prezența la o zi națională fără să fie îngrădit cu garduri, cu botnițe, cu lese și cu legi date împotriva poporului român. 

Pentru că ei dau 50.000-100.000-200.000 de euro pe spectacole, artificii, când e zi de sărbătoare, noi am umplut astăzi Piața Unirii și facem fără nicun leu. Toți artiștii care sunt în fața voastră au venit pro-bono, din dragoste pentru țară și vreau să le mulțumim!”, a declarat George Simion.

Inquam Photos / Liviu Chirica

Manifestațiile vor continua astăzi la Focșani, de la ora 17:00, potrivit liderului AUR.

Inquam Photos / Liviu Chirica

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:00:59

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele...
00:01:02

Ultimele forțe ucrainene de la Azovstal sosesc la Olenivka, oraș controlat de ruși

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri (20 mai) că ultimul grup de forțe ucrainene ascunse în uzina de oțel de la Azovstal, din...
00:01:09

VIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

Președintele american Joe Biden și noul său omolog sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit la Seul, fiind primul lor angajament diplomatic de la învestirea acestuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă