11.7 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăPoliticăGeorge Simion a sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu aproape o mie de...

George Simion a sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu aproape o mie de invitați, fără mască

George Simion a sărbătorit Ziua Culturii Naționale cu aproape o mie de invitați. Cei mai mulți dintre aceștia nu purtau mască.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 15 ianuarie, în județul Sălaj, la Zalău. George Simion a declarat că în acel loc se ține o acțiune politică și că pentru asemenea acțiuni nu este obligatorie masca. George Simion a prezentat evenimentul sub titlul “1000 de sălăjeni patrioți de ziua lui Mihai Eminescu“. Acțiunea s-a desfășurat atât în aer liber cât și în spațiu închis.

George Simion este deputat și co-președinte al partidului AUR. El s-a remarcat prin diverse acțiuni în care a contestat necesitatea de a purta mască în timpul pandemiei. Partidul AUR solicită ca românii să aibă acces în instituții publice chiar dacă nu dețin certificat verde.

„În multe localități, oamenii care merg să-și achite impozitele sunt întorși din drum, întrucât nu au certificatul verde, care li se cere pentru a intra în primărie. Sunt trimiși să-și facă un test rapid. Pentru mulți români, 60-70 de lei, cât costă un test rapid, reprezintă o sumă semnificativă, pe care ar prefera să o dea pe mâncare, nu pe testele vândute de clientela politică a guvernanților. Toți demnitarii și funcționarii statului român sunt plătiți din taxele contribuabililor, iar aceștia nu merită să fie umiliți pentru că sunt corecți și își fac datoria de cetățean”, declarase deputatul George Simion.

Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, a fost sărbătorită și la București, în Parlamentul României. Ședința s-a defășurat sub conducerea președintelui Senatului, Florin Cîțu. La ședința de sâmbătă, la Palatul Parlamentului au fost invitați elevi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...

Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat candidatura pentru Primăria Capitalei. La Sectorul 5 își susține drept candidat fiul

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a lansat oficial candidatura pentru funcția de primar al Capitalei, la alegerile din anul 2024. Piedone nu va beneficia...

MAI scoate la concurs mai multe locuri de muncă. Unde poți să aplici

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut public anunțul privind deschiderea unui concurs extins pentru ocuparea unui număr considerabil de locuri de muncă în diverse...
Ultima oră
Pe aceeași temă