21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăGașca Renew a câștigat alegerile din USR Diaspora. Dan Enache e noul...

Gașca Renew a câștigat alegerile din USR Diaspora. Dan Enache e noul președinte al filialei

Pe locul doi s-a clasat reprezentantul grupării Rezist – Marius Cobianu.

În ceea ce privește membrii Biroului filialei, pe primul loc s-a clasat deputatul Iulian Lorincz, cel care i-a luat locul lui Vlad Teohari pe listele pentru Parlament, urmat de Dan Enache, Adriana Claudia Pătuleanu, Gabriela Ferguson, Daniel Cegoreanu, George-Catalin Bochileanu, Gabriela Dan-Unterseh, Ramona Balint, Diana Baciu, George-Marian Manea, Oana Stefania Patrascu, Liana Pop, Vlad lonuţ Popa, Eliza Silvia Galoş, Horia-Daniel Bogdan, Andronache Gabriel Alexandru, Gavril Mihai Rusu, Doina Otilia Tibu, Ioana Raluca Mera, Marius Iosif Pătrăucianu, Cintzia-Angelina Mardale, Eduard Grabovschi, Daniel-Gheorghe Puflea, Cristian Iaz, Andrei-Marius Andrian, Denis-Alexandru Vârgă, Constantin Sandu, Mihai Nica, Gheorghe Geica, Claudiu Adrian Eriș, Vlad-Mihai Teohari, Krisztina Pfeifer, Anca Sawaya (Stan), Marius Cobianu, Rareş Andrei Moşneanu, Ioana Goşman, Nida-Bianca Şerban, etc.

Biroul filialei are 27 de poziții.

Membrii Rezist ai USR Diaspora și-au acuzat contracandidații ca au folosit metoda „autobuzul” pentru a câștiga alegerile. Aceasta înseamnă înscrierea unor membrii noi, pe ultima sută de metri înainte de alegeri, care să încline balanța în favoarea lor.

Dan Enache a fost acuzat că și-a pus inclusiv socrii pe lista de votanți, în timp ce a amânat repunerea în drepturi a unor foști membri care au câștigat la Comisia de arbitraj împotriva unor decizii abuzive de excludere.

Adrian Nedelcu a anunțat că a câștigat la Comisia de arbitraj pe 7 aprilie și și-a plătit de urgență cotizația restantă pentru a putea primi dreptul de vot, însă Dan Enache a refuzat să îl repună în drepturi arătând că statutul îi permite să facă acest lucru în 15 zile.  

„Am fost suspendat pentru 12 luni de către BF. Am câștigat la CJArb, care a dat decizia în 7 aprilie. În data de 11 aprilie mi-am plătit restanța la cotizație și 9 luni în avans. Toate acestea ca să pot vota. Da! Nu aș fi votat RD, era clar asta. Dar aș fi votat, că e un drept prevăzut în Statut, la fel ca sancțiunile puse în cârcă. Dar nu! Echipa Renew Diaspora, condusă de Dan Enache, lucrează la limita gri a Statutului și spune că nu pot vota deoarece ei au maxim 15 zile să mă repună în drepturi, anulând sancțiunea conform deciziei CJArb și că nu sunt obligați să mă repună în cel mai scurt termen,” a scris Nedelcu.

După aflarea rezultatelor, Marius Cobianu și Vlad Teohari au cerut membrilor vechi să nu demisioneze din partid. 

„După ce “ficțiunea autobuzelor” s-a concretizat, singura speranță a mai rămas fuziunea și îmi pun toată încrederea și în colegii de la PLUS. Nu a mai rămas altă soluție. Înainte de a scrie un mail de demisie, gândește-te că misiunea nu ne-ar fi doar nouă mai dificilă, ci și colegilor de la PLUS”, a scris Teohari. 

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

BEC a stabilit că alegătorii ce au domiciliul în străinătate și reședința în țară din 11 aprilie nu vor vota la alegerile locale

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă