10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Gabriela Firea are un careu de premieri pentru viitorul Guvern

Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, are nu mai puțin de patru propuneri pentru funcția de premier pentru un viitor Guvern ce va fi format de PSD, partid pe care-l vede câștigător la alegerile parlamentare.

„Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier. Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru. În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR.”, a spus Gabriela Firea duminică seara la România TV.

Fostul primar general al Capitalei spune că social-democrații au patru nume pentru funcția de premier al României: Marcel Ciolacu, președintele PSD, Sorin Grindeanu, fost premier, Vasile Dâncu și Cristian Socol.

„Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional. Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate.”, a adăugat Gabriela Firea.

Ultima oră
Pe aceeași temă