14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăGabriel Oprea: UNPR consideră că România este pe un drum greşit

Gabriel Oprea: UNPR consideră că România este pe un drum greşit

“Referitor la actuala guvernare, noi considerăm că România este pe un drum greşit. În ce sens? În sensul că există o alienare a societăţii româneşti, foarte mulţi oameni, români, mai ales cu un nivel de trai mai scăzut, nu găsesc sprijin la autorităţi”, a spus liderul UNPR, într-o conferinţă de presă, citează Agerpres.

El a menţionat că la alegerile europarlamentare UNPR va avea candidaţi proprii, lista nefiind încă definitivată. Potrivit lui Oprea, trebuie să meargă în Parlamentul European “români serioşi, care să se bată, în primul rând, pentru ţara lor”. El a adăugat că pe listă se vor regăsi Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, precizând că nu doreşte să fie europarlamentar, dar se va “lupta pentru binele acestui proiect politic” şi se va “bate pentru obţinerea a cât mai multe voturi”.

Gabriel Oprea a prezentat, totodată, programul politic al UNPR “Siguranţă, demnitate şi prosperitate pentru România”.

“Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi asumă soluţionarea pe cale politică a unor teme fundamentale pentru societatea românească, menite să o lanseze în mod ireversibil pe un drum moral, european, prosper, demn şi responsabil. Restabilirea ierarhiei morale a valorilor, responsabilizarea clasei politice, asigurarea supremaţiei legitimităţii, modernizarea statului, respect şi recunoştinţă. (…) Avem zece obiective de ţară pentru îndeplinirea cărora ne angajăm. Şi sunt: standard de viaţă european în România; statut efectiv de cetăţean european demn pentru cetăţenii României; integrare europeană prin competitivitate; guvernare şi responsabilitate morală şi lege; modernizare instituţională prin descentralizare, eficacitate şi responsabilizare; asigurarea unui nivel ridicat de educaţie şi cultură pentru toţi românii şi asigurarea unor servicii de sănătate la standarde europene; modernizarea economică prin reindustrializare şi reprofesionalizare; securitatea alimentară prin modernizarea agriculturii şi a spaţiului rural; unitate şi securitate naţională în contextul european şi internaţional; libertate, demnitate şi respect pentru fiecare cetăţean”, a afirmat liderul UNPR.

El a anunţat că partidul are în vedere iniţierea a trei propuneri legislative. “În conformitate cu viziunea politică a UNPR, vom iniţia următoarele propuneri legislative: milităm pentru mărirea salariului minim net garantat cu cel puţin 200 de lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salariu şi reducerea CAS de la 10 la 5% – beneficiază 2,1 milioane de muncitori; favorizarea a noi creşteri ale numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentară a 300 de lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulţi tineri, viitorul României, să poată obţine specializări profesionale; creşterea pensiei minime garantate de la 640 de lei, la cel puţin 200 de euro, prin care se asigură coşul minim de consum, astfel încât orice persoană cetăţean român să se bucure de o viaţă decentă. Cei de la Statistică spun că pentru ca un cetăţean din România să poată să trăiască, să nu moară de foame, are nevoie de 200 de euro. Atunci statul român este obligat să obţină aceşti 200 de euro pentru fiecare, beneficiază peste 4 milioane de români”, a explicat Gabriel Oprea.

Conform acestuia, UNPR îşi propune să obţină 10% la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. “Noi suntem pregătiţi să mergem la alegeri singuri şi la locale şi la generale”, a completat Gabriel Oprea. “De regulă, în politică, niciodată să nu spui niciodată”, a afirmat el referitor la eventuale alianţe.

Gabriel Oprea a participat, la Constanţa, la reuniunea organizaţiilor UNPR din regiunea II sud-est. Agenda întâlnirii a cuprins teme care privesc reorganizarea UNPR, alegerile pentru Parlamentul European şi actualitatea politică.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă