10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăFostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL, dorind să activeze ca deputat neafiliat.

Decizia îi aparține deputatului Ionel Dancă. El și-a anunțat această intenție la Parlament, joi, 28 octombrie 2021.

Ionel Dancă a precizat că iese din grupul parlamentar PNL “ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL”. Practic, Ionel Dancă îl critică pe noul președinte al PNL, Florin Cîțu.

“În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a anunțat, joi, Ionel Dancă.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului

Ionel Dancă a fost purtător de cuvânt al Guvernului în perioada în care a fost premier Ludovic Orban. Ieșirea lui Dancă din grupul parlamentar PNL poate fi legată de scandalul dintre Cîțu și Orban.

Practic, în PNL sunt două grupări. Una, cea majoritară, îl susține pe Florin Cîțu. Cealaltă grupare îl susține pe Ludovic Orban, fostul președinte al PNL. Ionel Dancă ar fi de partea lui Ludovic Orban. Imediat după ce Florin Cîțu a fost ales președinte PNL, Ludovic Orban a susținut că alegerile au fost manipulate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...
Ultima oră
Pe aceeași temă