5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăFostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului a demisionat din grupul parlamentar PNL, dorind să activeze ca deputat neafiliat.

Decizia îi aparține deputatului Ionel Dancă. El și-a anunțat această intenție la Parlament, joi, 28 octombrie 2021.

Ionel Dancă a precizat că iese din grupul parlamentar PNL „ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL”. Practic, Ionel Dancă îl critică pe noul președinte al PNL, Florin Cîțu.

„În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat”, a anunțat, joi, Ionel Dancă.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului

Ionel Dancă a fost purtător de cuvânt al Guvernului în perioada în care a fost premier Ludovic Orban. Ieșirea lui Dancă din grupul parlamentar PNL poate fi legată de scandalul dintre Cîțu și Orban.

Practic, în PNL sunt două grupări. Una, cea majoritară, îl susține pe Florin Cîțu. Cealaltă grupare îl susține pe Ludovic Orban, fostul președinte al PNL. Ionel Dancă ar fi de partea lui Ludovic Orban. Imediat după ce Florin Cîțu a fost ales președinte PNL, Ludovic Orban a susținut că alegerile au fost manipulate.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Armele noi ale României au fost prezentate la Ziua Națională

Armele noi ale României au fost prezentate, unele pentru prima dată, la o paradă militară. La Ziua Națională a României s-au remarcat avioane F-16,...

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Vaccinare în România: 45.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, a anunțat joi CNCAV. Dintre aceștia, peste 10.000 au primit prima doză...

Se reia Sibiu Jazz Competition. Prima zi este cea de vineri

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român și internațional, la Sibiu. În perioada 3 - 4 decembrie 2021 se desfășoară o...
Ultima oră
Pe aceeași temă