10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

Fostul procuror general Augustin Lazăr va coordona reforma Justiției în Republica Moldova

Magistratul Augustin Lazăr, fost procuror general al României, a acceptat oferta premierului Maia Sandu de a deveni consilier în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

De pe acest post, Augustin Lazăr va coordona aprocesul de reformă a Justiției în Republica Moldova și va consilia structurile care asigură lupta anticorupție.

Numirea pe acest post a lui Augustin Lazăr intervine după ce fostul procuror general al României a efectuat o vizită în Republica Moldova, la sfârșitul lunii august 2019, unde s-a întâlnit cu premierul Maia Sandu. „M-a bucurat faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră”, declara, la acel moment, Maia Sandu.

Anterior, premierul Maia Sandu încercase să-l aducă în Guvern, pe postul de consilier pentru reforma Justiției, pe Mihail Saakashvili, fost președinte al Georgiei – în prezent, politician în Ucraina. Dar președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a opus acestei numiri, pe motiv că Saakashvili nu deține cetățenia Republicii Moldova.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă