19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Cîțu e cinic în privința facturilor viitoare la energie : ...

Florin Cîțu e cinic în privința facturilor viitoare la energie : „Aprilie nu este acum”

Florin Cîțu a dat recent un răspuns în privința facturilor viitoare la energie care ar putea enerva pe mulți dintre consumatori.

Guvernul folosește toate resursele pe care le are pentru a veni cu cea mai bună soluție pentru facturi, spune preşedintele PNL Florin Cîţu. Despre facturuile din aprilie de care se tem oamenii, Cîțu afirmă că „aprilie nu este acum” și vor exista soluții.

Întrebat, joi, despre faptul că oamenii sunt avertizați că facturile la energie care vor crește foarte mult în aprilie, preşedintele PNL a spus că Guvernul folosește toate resursele pe care le are pentru a veni cu cea mai bună soluție, tocmai pentru că este o situație complicată.

„Din punctul de vedere al PNL am prezentat soluțiile noastre, dar bineînțeles că soluțiile finale vin de la Guvern. Eu cred că problema este mult mai amplă, în contextul în care avem o creștere a dobânzilor, avem inflația generalizată crescută, soluțiile nu pot să fie punctuale, doar pentru un anumit sector”, a menționat Florin Cîţu, conform antena3.ro.

Pentru Cîțu, problema facturilor la energie ce vor veni în luna aprilie nu-l îngrijorează foarte tare

Când i s-a atras atenția că românii au o problemă acută acum, legată de facturile din aprilie, Cîţu a răspuns: „luna aprilie nu este acum. Vom avea soluțiile pentru luna aprilie. Deocamdată avem soluții până la 1 aprilie, ele sunt în implementare, dar haideți să nu ne concentrăm doar pe această problemă. Până atunci și ratele la bancă vor crește și suntem la inflație generalizată de 8,4%, nu doar în energie”.

Despre plafonarea prețurilor la energie, Florin Cîțu spune că ”prelungirea acestor măsuri costă”. 

”Nu e gratuit! Poți să o faci… Dar, de câte fiecare dată când prelungim, mai costă câteva miliarde bugetul. Trebuie să înțelegem atunci că multe alte lucruri va trebui să renunțăm la ele. Dacă mergem în această direcție. Pentru termen mediu și lung, dacă nu ne gândim la un plan clar de investiții, sau un mod prin care să scădem prețurile, nu va funcționa”, a concluzionat liderul PNL. 



Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă