7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăPoliticăFlorin Câțu, despre căderea siteului IMM Invest: ”E un atac din partea...

Florin Câțu, despre căderea siteului IMM Invest: ”E un atac din partea celor ce aruncă cu noroi!”

“Portalul imminvest.ro a înregistrat o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă încă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei, fiind într-o creştere exponenţială. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro şi www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicaţiei. În etapa de dezvoltare şi testare au fost verificate şi validate atât condiţiile de securitate, cât şi condiţiile funcţionale, în cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridică suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. În acest moment, echipa de suport tehnic a aplicaţiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice”, se precizează în comunicat.

Instituţia menţionează că echipele sale fac eforturi deosebite pentru a remedia situaţia şi îi asigură pe toţi antreprenorii, că în cel mai scurt timp, procesul de înscriere va fi reluat în parametri optimi.

“Subliniem că principiul de înscriere în program nu este, primul venit, primul servit, iar aplicaţia va rămâne deschisă până la sfârşitul acestui an. De asemenea îi asigurăm pe antreprenori că suntem pregătiţi să lucrăm în regim de permanenţă, pentru a procesa toate solicitările primite în termenul promis. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi va asigurăm de întregul nostru suport”, spun reprezentanţii Fondului.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a deschis vineri, la ora 10:00, aplicaţia Programului IMM Invest România, care va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Platforma IMM Invest s-a blocat la puţin timp de la anunţarea programului, ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmând că probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST şi avertizând că va afla cine este în spatele acestui atac.

”Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu şi nici românii oneşti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne aşteptam la o asemenea ticăloşie. Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac şi îi voi prezenţa public.
De un lucru vă asigur pe toţi. Pe perioada cât site-ul nu funcţionează nu se înregistrează nimeni în acest program. Nu permit nicio şmecherie”, a scris Cîţu pe Facebook.

Cele mai citite

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...

Sebastian Burduja, prezent la inaugarea celei mai importante stații de transformare din sistemul național de distribuție a energiei electrice

Sebastian Burduja a fost prezent la inaugarea de către Rețele Electrice Muntenia (PPC) a celei mai importante stații de transformare din sistemul național de...
Ultima oră
Pe aceeași temă