18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăEuroparlamentarul PPU, Maria Grapini, solicită sprijinul CE: Este inadmisibil ca familii întregi...

Europarlamentarul PPU, Maria Grapini, solicită sprijinul CE: Este inadmisibil ca familii întregi să stea în frig, în această iarnă!

Europarlamentarul PPU (social-liberal) Maria Grapini a vorbit în plenul Parlamentului European, în prezența comisarului european pentru energie, Kadri Simon, despre necesitatea intervenției urgente pentru a-i proteja pe cetățenii europeni de efectele crizei energetice.

            „Suntem, acum, în pragul iernii, într-o veritabilă criză energetică. Nu poți să iei măsuri de închidere,  așa cum s-a întâmplat în România, a Complexului Energetic Hunedoara, fără să ai în contrapondere măsuri alternative. Utilitățile nu sunt un lux pentru cetățeni, sunt necesități firești,  am învățat asta de la Abraham Maslow. Nu se poate să avem milioane de cetățeni care, acum, în țara mea și în alte state, nu-și pot plăti facturile pentru energie și încălzire. Este inadmisibil ca familii întregi să stea, în această iarnă, în frig”, a spus Maria Grapini.

            Europarlamentarul umanist a solicitat un răspuns concret de la comisarul european, privind intențiile Comisiei privind rezolvarea acestei probleme.

            „Mai mult, trebuie înțeles faptul că tranziția spre energia verde trebuie făcută în ritmul în care se poate veni cu energia alternativă. Altfel, ne batem joc de cetățeni și nu se poate să nu ne gândim la sănătatea și viața cetățenilor, dar și la economie, pentru că IMM-urile sunt în suferință și nu-și vor putea plăti, la rândul lor, facturile. Aștept, în răspunsul dvs, măsurile concrete pe care doriți să le luați!”, a subliniat europarlamentarul Maria Grapini.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Coreea de Nord ar pregăti un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat...

Soluția magistraților timișoreni: Dominic Fritz face angajări ilegale

Primarul Timișoarei este învins a doua oară în instanță de către membrii sindicatului din Primărie. A încercat, prin fel de fel de vicleșuguri, să...

Explozie într-un bloc din Ploiești

Panică în această dimineață în Ploiești. Un apel la 112 a anunțat izbucnirea unei explozii urmată de un incendiu într-un bloc din Ploiești. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă